Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A penészt szeretném kiírtani!...

A penészt szeretném kiírtani! Hogyan?

Figyelt kérdés

Ma vettem észre, hogy a szekrény teljesen zöld. Apró kis pihék vannak rajta, mintha belőle keltek volna ki!

Nem tudom, hogy távolítsam el, a fal teljesen az, azt tudom, hogy Szavo-val kellene, ami tényleg jó, de jelenleg drága, és úgy hallottam, a HIPó is jó rá. De ez nem csak kifehéríti? Ugyan úgy eltünteti mint a Szavó? Nekem az kellene, hogy teljesen megszűnjön - kinek nem - és nem tudom, hogy a hipó erre képes e. Mondjuk tavaj szavóztam, de nem az egész szobát, így vissza is jött. Igazából mindig visszajön, bármit csinálok. Hallottam, ha letörlöm,akkor a spórák felszállnak. Akkor hogy takarítsam le a szekrényről, bútorról? Még a TV és a DVD lejátszó is olyan volt...

nem akarom, hogy még tovább terjedjen. Holnap megcsinálnám az egész szobát, de mint mondtam, csak Hipóra telik, és sürgős megoldás kell.

Szóval segítsetek :(:(:(

Most behoztam két sólámpát, amit tavasszal dobtunk ki az udvarra, mert azt hittük ettől van. De az állítólag segít. Már nem tudom...

2010. okt. 1. 20:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha csak arra van pénzed,nyugodtan használd. Én már kipróbáltam sok csodaszert otthon - nálunk a fal felső sarka penészedik-, de maradtam a fehér szinű domestosnál.

Amig a kiváltó okot nem szünteted meg, addig vissza fog térni. Azt meg nem hinném, hogy a sólámpától van. Az én szobámban is világit, és nálam nem penészes a fal.

Azt mondják szellőztetni kell - én teszem folyamatosan, ennek ellenére törölni kell a zöld foltokat.

Most per pillanat egy másik ötletnek engedve, házszigetelés lesz, annak ellenére, hogy vastagok a falak, mert azt mondták, ahol a leghidegebb, ott csapódik ki. Hát, hiszem, ha látom majd az eredményt.

Ugyhogy mégegyszer: Most át nyugodtan a hipóval. Kesztyűben, meg ha van maszkod, vedd fel, mert tényleg lehet bajod attól, ha sok sprórát szagolsz be. Hosszútávra értem...

2010. okt. 1. 20:54
 2/22 A kérdező kommentje:

ne is mond... két éve köhögök, az orvos szerint van köze hozzá... minő meglepő!

a spóra felkavarást arra értettem, h más bútorra is átterjedne :(

am. a szavó priccelőjlbe öntöttem hipót. Azzal fújogatom.

2010. okt. 1. 21:00
 3/22 anonim ***** válasza:
A Savo 5% hypot tartalmaz. Végy egy permetezős flakont és 1:4 arányú hypoval fújd le a penészt. törölni nem szabad mert a spórák szanaszét szállnak. A hypo megöli a penészt és kifehéríti de nem tünteti el ilyen csak a TV reklámban van ahol kémiai analfabéták hülyeséget mondanak.
2010. okt. 1. 21:00
 4/22 A kérdező kommentje:
Ja, és a sólámpának csak égve van hatása? Most odaraktam a kályha mellé. Már nincs meg a belseje, kivettük, csak a sója van meg.
2010. okt. 1. 21:01
 5/22 anonim ***** válasza:

"ahol a leghidegebb, ott csapódik ki"

Aki ezt mondta annyi esze lehetne hogy a penész nemcsak vízből táplálkozik hanem szervesanyag táplálék is kell neki!Ez pedig a fal diszperzitje a farostlemez és sok műanyag.

2010. okt. 1. 21:05
 6/22 anonim ***** válasza:
Nehogy hígítatlanul használdd a hypot!
2010. okt. 1. 21:08
 7/22 anonim ***** válasza:

A sólámpának égő nélkül is van hatása szerintem, ugyhogy tedd csak oda nyugodtan. Ha megszagolod a lámpád, érzed az "illatát". Én mikor először tettem be a szobámba, nem volt még bekapcsolva, már akkor más volt a levegő, csak az ember orra egy idő után alkalmazkodik.

A hideg lecsapódást pedig egy épületgépész mérnök srác mondta, aki jó szaki, igazi maximalista. Tény, hogy ahol penészedik, azok a leghidegebb szobák. Aztán meg sose lehet tudni ...

2010. okt. 1. 21:11
 8/22 A kérdező kommentje:

te, én befújtam azzal a bolti 59 Ft-ossal, úgy, ahogy van. A foltok odavannak, a fal színe maradt. Miért nem szabad? Most komolyan, mielőtt pánikolok.

Akkor ha csak megöli, és kifehéríti a hipó, mivel tüntessem el? a Szavó lesz a megoldás, vagy mi?

2010. okt. 1. 21:21
 9/22 A kérdező kommentje:
vagy ecet?
2010. okt. 1. 21:23
 10/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan fujd be, semmi baja nem lesz, az, hogy töményebb a hypotartalma, hát bakfitty. Ha a falszin is maradt, akkor meg még az is rendben.

Kicsit töményen kapták a spórák, legalább gyorsabban kinyiffantak.

2010. okt. 1. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!