10 köbméter cserfát kellett volna felvágni, amik 100-130cm hosszúak, láncfűrésszel, majd felaprítani fejszével. Szerszámom és időm sem volt, ezért napszámost kerestem és eddig kettővel beszéltem. Mindketten 100ezret kértek a munkáért, amit sajnos nem tudok megfizetni, végül inkább 70ezerért vettem egy láncfűrészt és megcsináltam magam, egyetlen nap alatt.
Rönkként hasítva (géppel) és szép rakatban fűrészelve pár óra, nagyrészt a pakolással és pihenőivel töltve az időt.
2022. okt. 13. 21:15
12/22 anonim válasza:
Persze, jóhogy már nem 10 perc.
2022. okt. 14. 09:12
13/22 anonim válasza:
Erdészetnél nyugdíjas tempóban, ketten a fűrészes után, kiköbmétereztünk egy platónyit délelőtt, fel is raktuk, aztán traktorral kúpos hasító után ment is szabályos rakatokba, hogy a fűrész két húzással kényelmes kazánméretre vágja a méteres, karvastag hasábokat. Ebéd után platóra dobáltuk és szállítás. Ez volt a 4 köbméteres nap. Öt köbméterrel kicsit élénkebb munka volt kitölteni a műszakot. Ha köbméterenként félóra nem elég géppel felhasogatni, miközben rakatolják és darabolják, akkor ott mást csinálnak nagyon.
2022. okt. 14. 12:12
14/22 anonim válasza:
Jól tetted, hogy nem hagytad magad lehúzni!Egy rendes fűrésszel sima 10 köb nekem 2 óra darabolás , közben 2x cserélek láncot. (Ms 461) Bérelni szoktam benzines hasítógépet, az 5l benzint eszik meg a 10 köb alatt és a fiam hasogat vele. (18 éves) 9 ezer a bérlés 1 napra és meg is vagyunk 1 nap alatt. Össz költségünk : 9L benzin 3L olaj + 9000 bérleti díj.
Évekkel ezelőtt ugyan ezt Kína Straus géppel csináltam , minden ugyan ez csak nem 2 óra alatt vágtam össze hanem 5 .
Ennyi , add össze és két ember egy napi bére. Nálunk komoly szakmunkáért kérnek napi 30 ezret de nem fa hasogatásért. 40 ezer+ költségek viszont reális ár
2022. okt. 29. 08:17
15/22 anonim válasza:
Persze, óránként 5 köbmétert összevágsz?
Kit nézel hülyének?
2022. okt. 29. 08:52
16/22 anonim válasza:
Olvasni tanulj már meg :)
2022. okt. 30. 08:25
17/22 anonim válasza:
Köszönöm, tudok olvasni és szöveget értelmezni, írni, számolni is.
Ezt te írtad:
Egy rendes fűrésszel sima 10 köb nekem 2 óra darabolás , közben 2x cserélek láncot.
2022. okt. 30. 08:50
18/22 anonim válasza:
De azt is láttad, hogy méteres ami hasogatva van szabályos rakatban? Két elég laza óra sok pakolással.
2022. okt. 30. 12:21
19/22 anonim válasza:
A favágók nem a magas IQ-jukról híresek, ezt mindenki tudja. Azt hiszik ha már van a kezükbe egy menő láncfűrész akkor már mindent megtehetnek és elkérhetnek olyan összegeket egy berántásért hogy utána leszakad a pofánk.
2022. nov. 15. 20:41
20/22 anonim válasza:
A többi szakmunkás elkérhet magas összeget, csak a favágók nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!