Tűzoltók ingyenesen dolgoznak a házamra dől a saját fám és életveszélyt kell elhárítani?
Nekem viharban dőlt rá a házra a fa, + elöntötte a szuterént 1 méter magasan a víz. Kijöttek, elintézték a fát, szivattyúztak és elmentek. Semmit nem fizettem.
Viszont nem hiszem, hogyha valakinek a korhadt fája dől a házára, minden természeti katasztrófa nélkül, hogy azt ingyen csinálnák,...de lehet.
Igen, de makkegészséges, nem elhanyagolt fa volt, csak megcsavarta a vihar.
Azokban az esetekben ha egy fa életveszélyt jelent vagy bármilyen forgalomban akadályt okoz, veszélyezteti azt a tűzoltóság kivágják/feldarabolják.
A "szolgáltatás" addig terjed amíg az életveszély vagy forgalmi akadály meg nem szűnik. Tehát nem fogunk olyanokkal foglalkozni, hogy mekkora darabokra lett feldarabolva a fa, meg hogy hogyan lesz megoldva az elszállítás.
Nagyon egyszerű, felhívod a polgármesteri hivatalt (vagy bemész) és megkérdezed. Biztos nem csak nálatok okozott kárt a vihar a településeteken.
Ne GYK-n kezeld már az életveszélyt, basszus. :(
Csak ügyesen, kitartás! (Remélem azóta megoldódott.)
A tűzoltó a helyszínen nem kérhet pénzt semmilyen szolgáltatásért.
Ha ilyet tapasztalsz, jelentsd a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra.
A hivatásos tűzoltó tesz ilyet az katonai bűncselekmény és lesittelik, ha önkormányzati vagy önkéntes tűzoltó akkor meg kirúgják csak.
A hatodik válaszolónak üzenném:
Honnan vetted ezt hogy a tűzoltó pénzt kér? Hivatásos tűzoltóként mondom hogy egy fillér pénzt nem fogadhatunk és nem is fogadunk el beavatkozásért mert bűncselekmény. Nem tudom milyen jogszabályra hivatkozol de kíváncsi lennék rá.
A hetedik válaszadót nem tudom miért kellett ennyire lehúzni, igazat mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!