Előfordult veled olyan hogy találkoztál az uj lakhelyeden olyannal aki ugyan arról a települesről származik mint te?
Mondjuk elköltöztél Kiskunhalasrol, Bajárol, Makóról vagy más kisvárosból, faluról Budapestre vagy egy távolabbi városba és ott megismertél valakit aki a "földid", tehát ugyan onnan származik mint te.
Nem feltétlenül Budapesten, lehet a példa az is hogy nagyatádi vagy és elköltöztél Szolnokra, ahol egyik kollégad, szomszédod vagy ismerősöd ismerőse szintén nagyatádi származású.
Ha volt ilyen akkor tartod azzal az emberrel a kapcsolatot?
Hát én most költözök el Pestről és sírnék, ha ismerőssel találkoznék 😅 nem lehetek ilyen szerencsétlen 😅
De itt pesten nagyon sok olyannal találkoztam. A párom vidéki neki a kollégája ugyan onnan jött de ott nem találkoztak sose.
Aztán volt egy ismerősöm aki meg a főnökének az egyik rokonával származott egy helyről…
Az nem tudom számit e de olyan már volt velem is hogy Budapest másik felén ismertem meg olyat akivel egy kerületbe lakok de a kerületben sose találkoztunk 🤷♀️
Én Debrecenbe költöztem egy Hajdú-Bihari kisfaluból úgy 30 évesen.
Egyszercsak (kb. 15 évvel később )
szembetalálkoztam a munkahelyi folyosón egy általános iskolai osztálytársammal. Kiderült, ő sofőrként dolgozik nálunk.
Néhány év múlva pedig egy szintén a szülőfalumból származó kolleganőm is lett, ennek érdekessége, hogy vele anno szintén kolleganők voltunk fiatal lányként az első munkahelyünkön.
Különösebben nem tartjuk a kapcsolatot. Köszönünk, néha váltunk pár szót, de nem többet mint mással, mert közvetlen munkakapcsolatom egyikkel sincs.
De semmi gond nincs ezzel, inkább érdekes kuriózum, hogy milyen kicsi a világ. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!