Gázkonvektor alig érezhetően fűt? (bővebben lent)
Tavasszal költöztünk a mostani házunkba, ezelőtt mindig radiátor által fűtöttünk, tehát konvektorral a tapasztalataim egyenlőek a nullával.
Azonban észrevettem hogy 3-4es fokozaton (8 a maximum) is alig érezhető, hogy fűtene, pedig nem vagyok egy fázós típus. Nem értek hozzá, de eléggé furcsállom, hogy ekkora fokozaton ennyire keveset fűtene. Hozzáteszem a szoba nem olyan nagy, 14-16 nm körül van.
Akiknek konvektoruk van/volt megtudnák mondani nekem, hogy normális ez? Vagy nézessem meg szerelővel?
Valóban szerelő kell hozzá, aki kitakarítja és állít a láng nagyságán is ha kell.
Tény, hogy elvileg szezon előtt pucoltatni kellene, de képtelenség ilyenkor gázkészülék javítót találni, így nekem - és még sokaknak - évek óta elmarad és semmi gond.
Neked Kérdező viszont most kell, mert ezekben a “gázterhes” időkben nem jó, ha pörög az óra, közben meg hideg van!
Ha a szobába elég magas a hőmérséklet, nem kapcsol be a termosztátja. 3-4 fokozat ~18 fok tartozik hozzá.
A konvektor ki és bekapcsol a beállított hőfok vagyis számskála függvényében.
Jelenleg csak őrláng üzemel, az a főláng begyújtásáér felel.
Szval ez nem radiátor ami hidegebb vagy melegebb lesz. Hanem bekapcsol hőfok alatt, aztán fűt, dög forró lesz. Aztán ha eléri a hőfokot, kikapcsol.
A termosztatja hátul egy vékony drótcső, végén egy vastagabb rézfej. A vékony drót cső, ha megtörik nem tud működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!