Gázkonvektort használók ez normális?
Figyelt kérdés
Új lakásba költöztem, ahol konvektor van, a bekapcsoláshoz szerelőt hívtam, aki tisztította, ill. be kellett állítani, és műszerrel ellenőrizte, hogy szivárog-e. A konvektor működik, viszont folyamatosan van egy alapzaj, gondolom ahogy ég (a gáztűzhely égésére emlékeztet). Ez normális?2021. nov. 8. 23:37
2/9 anonim válasza:
Igen, normális. És amikor kihűl, rendesen kattogni fog.
3/9 anonim válasza:
Igen normális, a gáz áramlását a fuvókánál hallani.
És a régiek, egyesek kattoghatnak. Nekem nem kattogott még, de a főláng begyújtása, égése is hallható jól,pláne csendbe.
4/9 anonim válasza:
Sajnos normális. Párom régi szobájába volt ilyen, egyszerűen nem tudtam tőle aludni, mert borzasztóan zavart az alapzaja is, az ütemre való kattogásról meg már ne is beszéljünk..
5/9 anonim válasza:
Lehet, hogy normális, ahogy a többiektől olvasom, de akkor az enyém (3 db) nem normális, mert semmi "gázhangjuk" nincs.
Pedig nem mai darabok.
Pattogni is csak akkor szokott, amikor először bekapcsolom és melegszik fel.
6/9 anonim válasza:
Nálunk is hangtalan. Meg is őrülnék, ha nem az lenne, mert érzékeny vagyok a hangokra. Lehet, hogy az adott területen levő gáz nyomásától is számít?
7/9 anonim válasza:
nálunk is több van, de csendes mindegyik. Ha őrláng, ha nagyláng, mindegy.
Az egyik hűléskor szokott egyet kattanni, de ez lemezburkolat-hiba, nem tudok vele mit tenni.
Szóval nem suhoghat a konvektor.
8/9 anonim válasza:
Suhoghat, és mindez a fúvóka, órláng bizonyos kialakítás esetén. De sokminden beleszólhat. A régit hallottam, az újat nem hallani. Dob kialakítás is erősíthet rajta.
9/9 anonim válasza:
A lemez konvektorok általában zajosak,az öntött vas konvektorok szinte hang nélküliek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!