A gázkonvektor miért kezd el enyhén fűteni, ha le van tekerve nullára?
A gázkonvektorom fölött van egy ablak amit ki szoktam nyitni, de mostanság észrevettem, hogy egy idő után elkezd fűteni miközben fölötte nyitva a nagy ablak, amitől félek hogy beáramlik a káros gáz nagyobb mennyiségben.
És ezt annak ellenére, hogy szó szerint 0-ra le van tekerve.
Nem tudom hogy ez eddig is így volt, de párszor észrevettem.
Normális, ha teljesen le van kapcsolva a fűtés a gázkonvektoron (nincs kikapcsolva az őrláng) és ha lehűl a lakás akkor enyhén elkezd fűteni?
Idén januárban is látta egy szerelő (de nem emiatt), kitakarította, majd kipróbálgatta és azt mondta nincs gond.
1 hónapja jött egy másik megint kipucolni mert újra tél jön, ő is megnézte, kipucolta, kipróbálta, minden ok.
Engem csak ez idegesít, hogy egy idő után, ha kinyitom az ablakot, hiába van teljesen 0-ra letekerve kapcsolója (de az őrláng még ég), elkezd fűteni enyhén. Ez így veszélyes mert visszajöhet az égéstermék persze.
Normális hogy így működik?
Vagy esetleg kapcsoljam totál le szellőztetéskor (őrláng sincs), majd vissza az őrlángot és hogy fűtsön?
Nem veszélyes ez ha állandóan ki be kapcsolgatnám az őrlángot?
igen, ez normális, jól működik. A letekert gomb csak nem fűt, de ha hideget érez, akkor a fagyüzemmód szerint bekapcsol.
Kapcsold le az őrlángot is, akkor nem fog melegíteni. Szellőztetés után újraindítod.
A szerelők ezzel az ablakból lehúzódó hideg levegővel nem tudnak mit kezdeni.Ezért van olyan elhelyezés is, hogy az ablak mellett egy méterrel van a konvektor.
Régen, amikor konvektoros lakásban laktam, nekem is volt ilyen problémám, és a következőképpen oldottam meg.
A tekerőgombot le lehet venni a tengelyéről, ami egy finoman fogazott tengely. Arra már nem emlékszem, hogy csak egyszerűen le lehet cibálni róla, vagy van a gomb elején egy műanyag takarólap, amit ki lehet pattintani, és alatta van a rögzítő csavar. Az a lényeg, hogy nullára állítod a gombot, óvatosan lehúzod a tengelyről, majd a gombot egy kicsit elfordítva úgy teszed vissza, hogy 1-es állásba legyen. Vagy esetleg 2-esbe. Ezzel azt éred el, hogy a korábbi nulla álláshoz képest egy fokozattal lejjebb lehet csavarni a hőfokszabályzót. Tehát az ablakon sokkal hidegebbnek kell bejönni, hogy az új nulla állásban elkezdjen fűteni a konvektor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!