Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Árulom a házam, mely egy...

Árulom a házam, mely egy felújítandó. Tegnap volt egy érdeklődő és olyat mondott, hogy azt sem tudtam hirtelen mit reagáljak rá. Ti mit mondtatok volna?

Figyelt kérdés
Szóval...felújítandó a ház, ezért természetes jóval olcsóbb mint a többi...nagyon minimális dolgot csináltunk rajta, új ereszcsatorna/sajnos a legdrágábbat választottuk/, kovácsoltvaskapu, illetve a vill.vezeték a padláson új...de mondanom sem kell, hogy ezek a tételek is nem kevés pénzbe kerültek!!! A vásárlók úgy tesznek, mintha kb nem is látnák ezeket...kb mintha a kapu ingyen volna...de a lényeg, h már levittem az árát, és gyakorlatilag épp, hogy nem veszítek rajta semmit ha eladom....a tegnapi érdeklődő teljesen normális volt....erre a legvégén búcsúzáskor benyögött egy ilyet, hogy én ugye csak azért szabtam ilyen árat mert nyerészkedni akarok ezen az egészen, megh látom, hogy a környéken milye dárgák a házak és ezért jól kihasználom a helyzetet és ezért árulom én is drágán!....hát szóhoz sem tudtam jutni, aztán persze jött az illedelmes gyors búcsúzás, ...nemtudom mit lehet erre mondani?? Mondjam meg így konkrétan, hogy én is ennyiért vettem? Vagy hogy??Mert ugye persze nem ennyiért vettem, csak hozzáadom a kapu stb árát.... de az szerintem nem veszi ki jól magát, ha így belemegyek a magyarázkodásba,mert akkor már jönne is a duma, hogy hát egy ereszcsatorna nem kerül ennyibe, meg a kapu sem kerül és biztosan hazudok stb...Az a baj, h nagyon érzékeny vagyok, nemtudok kemény lenni..de tényleg minden érdeklődő úgy tesz, mintha nekem égből pottyant volna ez a ház, hát meg sem fordul a fejükben, hogy évekkel ezelőtt pénzt adtam érte??? Még így is drágábban kellene adjam...
2022. jún. 25. 15:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

10: Erre vannak variációk.:) "Önnek nem eladó."

Nekem fontos, hogy olyan vegye meg, akinek tetszik, és ezt ebben a szituban meg is mondanám neki.

2022. jún. 25. 17:19
 12/21 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell foglalkozni a c*g*nyf@sz sz*pókkal, akik így beszélnek veled.
2022. jún. 25. 17:20
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

1 felújitantó házra 1 ft ot sem szabad költeni.Azt senki sem fogja értékelni.

A komoly vevő alkudni próbál,és nem becsmérelni.

Ilyenkor azt kell mondani,ennek ez az ára,aztán viszont látásra .

Megjön a vevő rá csak idő kell hozzá.Ha nem sürgős az idő neked dolgozik.

2022. jún. 25. 17:53
 14/21 mindentudó99 ***** válasza:
63%
Nézd nyilván drágán adod. Mindenki tudja hogy arany árban van egy felújítás. Kiszámolja hozzáadja es nyilván nem éri meg mert akkor kapna már egy használható házat amit csak kifesteni kell.
2022. jún. 25. 18:13
 15/21 Japán Gulyás ***** válasza:
79%

Gratulálok, hogy lapátolod a pénzt egy roncsházba, de ez gyakorlatilag csak jószolgálati tevékenységként értelmezhető, gazdasági hasznot ne várj tőle. Mikor te megveszel egy kovácsolt vas kaput vagy ereszcsatornát akkor nyilván nem azt az árat fogod látni a számlán, amit egy nagy felújításkor nagyker áras beszerzéssel dolgozó építő cég. Te fizettél egy millió forintot érte, a nagy felújításon meg megússzák mondjuk 500 ezer forintból - a piac nyilván az utóbbi árral fog kalkulálni, már ha és amennyiben van valós hozzáadott értéke egy tételnek.

Mert hogy nem mindig van. Igazából pont az egyetlen jó dolgot veszed el a felújítás öröméből - hogy a leendő tulajdonos saját szája ízére szabhatja a részleteket. Hiába pingálod ki a konyhát fehérre, ha a vevő rózsaszín konyhát képzel el magának akkor neki az a friss festés 0 forintot fog érni, hiszen vétel után ugyanúgy újra kell majd festeni, mint ha a a 30 éves fakó, málló vakolat lenne rajta. De lehet, hogy ő székely kaput rakott volna vagy zöld helyett antracit ereszcsatornát -

Vagy legyen költözhető vagy ne - a kettő között legfeljebb annak van értelme, ha bizonyos feladatokat amiket nem kell visszabontani a többihez már befejezel, pl. a ház romos, de a melléképület fel van újítva. De az ilyen kapu, beltér, eresz részfelújítások nem érik meg az árukat, mert az ereszt kb. bármi homlokzati munkánál lehet megint leszedni aminek megint lesz egy munkadíja.

2022. jún. 25. 19:14
 16/21 mindentudó99 ***** válasza:
67%
A leírásból az jön le hogy jóval áron felül vetted. Te is azért adod el mert rájöttél nem erdemes felújítani mert többe lesz mint venni egy készet. Na ezt látják az érdeklődők is. Vár sz tovább egy balekra aki megveszi. Befejezed a felújí5ást. Így ahogy van bukóval eladod. Ez a 3 lehetőség van.
2022. jún. 25. 19:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki jo uzletet akar kotni, ezert gondolja hogy nagyon olcson vesz hazat amit kipofoz es lesz egy normalis haza.

A helyzet az hogy az epitoanyag es a munkadij is megdragult, ez miatt a felujitas is koltseges. Tehat tenyleg nagyon olcson kell ahoz felujitando hazat venni hogy megerje felujitani.

2022. jún. 25. 20:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Tárgyszerűen kell hozzáállni és nem érzelmileg fűtötten. Olcsón, ár alatt nem szabad kínálni semmit, mert örök igazság, hogy ami olcsó, annak egyúttal értékre sincs.
2022. jún. 26. 14:20
 19/21 anonim ***** válasza:
68%

A kérdező pont érzelmileg áll hozzá. Valamit vett, valamilyen áron, akkor se értett hozzá, és most a wall street i befektetőnek, kereskedőnek gondolja magát, aztán hisztizik.

Felújítandó pont azt jelenti, nincs értéke.

2022. jún. 26. 15:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Én jelenleg egy elég jó laptopot árulok, vicc összegért. Mégis olyanok írnak rám, akik még alkudnak is belőle, emellett nem hajlandóak még a belvárosba se eljönni érte. Talán ilyenkor lehet emelni kellene, hogy komolyabb vásárlók vegyenek körül.
2022. jún. 29. 06:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!