Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Árulom a házam, mely egy...

Árulom a házam, mely egy felújítandó. Tegnap volt egy érdeklődő és olyat mondott, hogy azt sem tudtam hirtelen mit reagáljak rá. Ti mit mondtatok volna?

Figyelt kérdés
Szóval...felújítandó a ház, ezért természetes jóval olcsóbb mint a többi...nagyon minimális dolgot csináltunk rajta, új ereszcsatorna/sajnos a legdrágábbat választottuk/, kovácsoltvaskapu, illetve a vill.vezeték a padláson új...de mondanom sem kell, hogy ezek a tételek is nem kevés pénzbe kerültek!!! A vásárlók úgy tesznek, mintha kb nem is látnák ezeket...kb mintha a kapu ingyen volna...de a lényeg, h már levittem az árát, és gyakorlatilag épp, hogy nem veszítek rajta semmit ha eladom....a tegnapi érdeklődő teljesen normális volt....erre a legvégén búcsúzáskor benyögött egy ilyet, hogy én ugye csak azért szabtam ilyen árat mert nyerészkedni akarok ezen az egészen, megh látom, hogy a környéken milye dárgák a házak és ezért jól kihasználom a helyzetet és ezért árulom én is drágán!....hát szóhoz sem tudtam jutni, aztán persze jött az illedelmes gyors búcsúzás, ...nemtudom mit lehet erre mondani?? Mondjam meg így konkrétan, hogy én is ennyiért vettem? Vagy hogy??Mert ugye persze nem ennyiért vettem, csak hozzáadom a kapu stb árát.... de az szerintem nem veszi ki jól magát, ha így belemegyek a magyarázkodásba,mert akkor már jönne is a duma, hogy hát egy ereszcsatorna nem kerül ennyibe, meg a kapu sem kerül és biztosan hazudok stb...Az a baj, h nagyon érzékeny vagyok, nemtudok kemény lenni..de tényleg minden érdeklődő úgy tesz, mintha nekem égből pottyant volna ez a ház, hát meg sem fordul a fejükben, hogy évekkel ezelőtt pénzt adtam érte??? Még így is drágábban kellene adjam...
2022. jún. 25. 15:33
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
az egyik nagyon katasztrófa volt, kb telekárban akarta megvenni a házat mondván, h neki csak annyija van és fel van háborodva miért nem adjuk neki annyiért, de sőt, még annyiért is drága lenne neki, mert ugye ezt még fel kell újítani,hát a végén én már kezdtem neki beszólogatni, hogy na és mi van az 50-60 milliós árakkal, az nem drága?? Mikor ezt elkezdtem így mondani már kicsit támadó stílusban csak legyintett a kezével, h mit dumálok...komolyan mondom még egy ilyen érdeklődő és én agyonverem esküszöm
2022. jún. 25. 15:37
 2/21 anonim ***** válasza:
92%

"hát szóhoz sem tudtam jutni, aztán persze jött az illedelmes gyors búcsúzás, ...nemtudom mit lehet erre mondani??"

Megnéztem néhány videót olyanoktól, akik foglalkozásszerűen adják el saját ingatlanaikat, befektetők, felújítók, stb.

Erre szépen meggyőződéssel el kell mondani a valóságot, hogy ezen a környéken ennyiért és ennyiért megy el (!! nem ennyiért hirdetik) a felújított ház nm-e, (pl. 670-700 000 Ft), és ennek (állapotnak) megfelelően van beárazva a tied, teszemazt 440 000 Ft/nm.

Ezt meg neked mondom, hogy senkinek nem kötelező házat vásárolnia, indokolatlan az a viselkedés, hogy te nem annyit gondolsz, mint ő. Te hirdettél, ő meg eljött arra az árra. Ennyi.

2022. jún. 25. 15:40
 3/21 anonim ***** válasza:
65%

"Még így is drágábban kellene adjam..."

Akkor csináld azt, hogy megvársz több vételi ajánlatot.

Tehát ha valaki meg akarja venni és ajánlatot tesz, akkor megmondod neki, hogy pl. szept. 15-ig gyűjtöd az ajánlatokat és utána annak adod el, aki a legtöbbet kínálta. Licitet is tarthatsz.

2022. jún. 25. 15:43
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Jönnek az érdeklődők, és mindegyik jól akar járni. Mondd meg, hogy az ilyen hangnemre nem tudsz mit reagálni, de jól látja, a környéken ilyen árak vannak.
2022. jún. 25. 16:00
 5/21 A kérdező kommentje:

mondjuk én azt találtam ki korábban, h ha olyat mond vki h van olcsóbb is, akkor megmondom, hogy akkor vegye meg azt...azért megnézném erre mit lépnek, csak persze pont ilyet egyik sem mondott..jjja...persze , h nem mert látják pontosan, h ennél olcsóbbat nem találnak, a temetős ház lett olcsóbb csak egy hajszállal, kapu "nélkül"

de lehet, h akkor úgy fogom, ha kötekednek az árral, h figyeljen ide, vegyen akkor olcsóbbat ha talál...én nem is tudom, az ilyen ember aki a felét sem akarja megadni annak amit kérnek, hol vesz végül házat

2022. jún. 25. 16:32
 6/21 anonim ***** válasza:
67%

Adtál már el életedben valamit?

Egy 20 éves 4 milliós autóra rálocsolsz 4 milliót, hogy el tudjon indulni, attól még marad 4-5milliós az ára.

A felújítandó azt jelenti gazdasági totálkár. Olcsóbb újat venni, mint foltozgatni.

2022. jún. 25. 16:33
 7/21 anonim ***** válasza:
50%

5: Sehol.

Szerencsevadász.

Nekem volt olyan vevőm, aki azt mondta, ő nem úgy vásárol, ahogy én mondom (adminisztráció), mert ő nem úgy szokott vásárolni.

Szerencsére megnyílásra felhívó kisugárzásom van, első rákérdezésre elárulta 10 másodpercen belül, hogy még sosem vett lakást.:))

2022. jún. 25. 16:37
 8/21 anonim ***** válasza:
93%

A Te sztorid fogom eztán mutogatni másoknak. Ép.iparban dolgozom, nyilván nem akarok meggyőzni idegeneket arról, hogy ne bízzanak meg munkával, de ismerősök és ismerős ismerősei között bőven van olyan, aki ugyanígy, mint Te egy kicsit ráakar azért költeni eladás előtt, s mikor mondom, hogy azt senki sem akarja majd kifizetni és szét fog vetni az ideg, hogy amit ráköltöttél azt nem tudod majd az árban visszakérni, akkor rendszerint nem vesznek komolyan. Azt hiszik, hogy leakarom rázni őket, hogy nem akarom megcsinálni, mert van elég munka vagy van jobb munka (e kettő igaz is), de ilyen nincs, hogy ismerőst vagy ismerős ismerősét lerázom!

Nehéz ügy az eladás! Told feljebb az árat! Ne annyiért áruld, mint amennyibe került neked! Hagyj árrést, amit a paraszt lealkudhat, hadd legyen sikerélménye! Ha meg véleményeznek, arra nyugodtan meglehet mondani, hogy véleményt magában formáljon.

Tisztelet a kivételnek (mint mindig) de totál idióták azok, akiknek jelenleg nem nagyon van pénze ingatlanra! Frusztráltak, haragszanak mindenre és mindenkire, konkrétan az eladókra is, akiktől vásárolnának, ha tudnának! Csak nézz körül itt, ebben a témakörben, a "nekem soha nem lesz" kezdetű vagy éppen végezetű, kérdésbe bújtatott sopánkodások között. Szólsz neki, hogy haver Te nem csinálsz jól valamit, már tajtékzik! Mit vársz ilyen emberektől? Pontosan ez a vásárlóközönséged egy erősen felújítandó háznál! Ha totál felújítod, eltudod kérni annak költségét, ha csak kicsit, ezt-azt, de marad felújítandó, akkor még azt sem, amit ráköltöttél!

2022. jún. 25. 16:38
 9/21 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy honnan jönnek ezek a vevők? Ingatlan.com-on olvassák a hirdetésed?
2022. jún. 25. 16:46
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

aki meg akarja venni, annak ezt a szándékát a testbeszéde elárulja.

Ha becsmérel, meg kell kérni, hogy nézzen más házat, mert ez már nem eladó.

2022. jún. 25. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!