Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha anyósomékkal ilyen a...

Ha anyósomékkal ilyen a kapcsolatom be merjem vállalni ezt az opciót lakhatás ügyben?

Figyelt kérdés
Lassan 2 éve hogy anyósomékhoz költöztem mert az anyagi helyzetünk miatt nem volt más választásom. Ha akkor nem leszek terhes valószínű nem lennénk még házasok és külön élnénk. Őszintén szólva sohasem szerettem ide járni és azt a heti egy hétvégét is sokszor nehéz volt kibírnom. Az elején még lelkesen jöttem mindig minden új volt és nem érdekelt hogy csendesebb a természetem mint nekik. Aztán egy idő után szorongva kezdtem kijönni mert anyósom folyton szóvá tette miért megyek máris haza és zavarta hogy ilyen csendes vagyok velük. Én terhesen is nagyon tiltakoztam ez ellen pedig mindenki azt akarta költözzek már ide. Albérletbe szerettem volna inkább menni de férjem nem akart így kénytelen voltam ideköltözni a baba miatt is. Úgy voltam vele 1 2 év és külön megyünk amiben meg is egyeztünk az elején. Azóta hogy megszületett a kicsi anyósomékkel csak rosszabb lett a kapcsolatom mert nagyon sokszor morognak rám. Ugye mi a tetőtérben vagyunk de mivel a konyha lennt közös így sokat vagyunk együtt meg az unoka körül is sokat segített mindig. Hetente többször szól be anyósom és beszél ki a férjemmel hogy én semmit nem csinálok a kicsi körül. Ellátom gondozom etetem stb de hogy sokkal több mindent meg kellene csinálnom mellette mert lassan már 2 éves lesz. Soha nem tudok neki megfelelni ha sokat hangosan beszélek a gyerekemhez belekot másba. Keveset eszik már sokkal több mindent kellene tudnia, le van maradva mozgásban stb. Az ő fiai már másfél évesen szobatiszták voltak sokmindent tudtak. Szóval sokszor rajtam tölti ki a dühét mert előttem is beszólogat hogy szerencsétlen, jégkirálynő, semmirevaló selejt vagyok. Rengeteg ilyen bántást kaptam már és a férjemnek apósomnak is mindig panaszkodik rólam ha vmit nem jól csinálok. Férjem is szokott neki és nem véd meg. Az a bajom hogy sokszor sírtam már ezek miatt és rettenetesen szorongok előttük meg meg akarok felelni. Férjem szerint 2 lehetőségünk van jelenleg. Vagy kulonbejáratúra megcsináljuk a tetőteret konyhával felújítunk mindent vagy Győrbe tudnánk egy panelt venni. Régen itt akart volna családi házat venni vagy építkezni de nincs 30 40 milliónk hitelt meg nem akar felvenni. Most már inkább a tetőteret csinálná meg aztán lehet 10 év múlva külön tudnánk költözni. De tudom hogy az árak csak még feljebb fognak menni így nem sok esélyt látok erre. Inkább akkor mennék panelba csak sokat nem tudnánk félretenni és nem jutnánk onnan előre férjemnek az a baja. Az is frusztrál hogy lassan ovis lesz a gyerekünk és nekem munkát kell találnom ami gyerek előtt se volt egyszerű. Fogalmam sincs hova fognak felvenni. A másik hogy van jogsim de nem vezettem régóta így újra kellene tanulnom hogy be tudjak majd munkába járni. Szóval Győrbe még mindig jobb lenne költözni munka szempontjából is mert könnyebb ott buszozni minden ott van. Ti mit tennének a helyembe ha ennyire nem jönnétek ki jól anyósotokkal? Tudom hogy segítség nélkül még nehezebb lenne mivel soha nem éltünk úgy együtt hogy csak 3man vagyunk, de csak meg tudnánk oldani mindent.
2022. jan. 14. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Elös lépésként költözzetek külön - a panel még a legjobb megoldás a felsoroltak közül.

Utána egy-két év alatt elgkésöbb kiderül, hogy van-e értelme a házasságotoknak.

(Amit nem értek, egyrészt hogy lettél terhes, ha nem akartad, másrészt emiatt miért kellett egyböl összeházasodni?)

2022. jan. 14. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Én inkább a váláson gondolkoznék a helyedben. A férjed nem véd meg, kibeszélnek az anyjával.
2022. jan. 14. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Felületes olvasatra mindenki nekiáll sajnálgatni téged, csakhogy...

"Aztán egy idő után szorongva kezdtem kijönni mert anyósom folyton szóvá tette miért megyek máris haza és zavarta hogy ilyen csendes vagyok velük."

Anyósod szeretett volna veled beszélgetni, megismerni, barátkozni és gyakorlatilag még marasztalt is volna, ami kedves vendéglátói szokás.

Erre te elkezdtél szorongani és mindezeket bűnéül rovod fel.

Ez már a nagyjából 8-ik kérdésed amikből eddig is világosan kiderült, hogy ez egy nyitott, befogadó, élénk, vidám család, ahol dumálnak egymással, segítik egymást oda-vissza, csak te nem passzolsz ebbe a körbe a fura, elzárkózó természeted miatt.

A múltkor az volt a gondod, hogy az anyósodékat jobban fogja szeretni a gyereked, mert többet foglalkoznak vele mint te, mert a gyerekkel sem tudsz mit kezdeni, nincs kapcsolatod vele, a kötelezőn túl.

Szerintem neked valami mentális bajod van, amivel nem ártana szakembert felkeresned, mert bármit fogtok lépni, veled mindig gondok lesznek, bármilyen közösségben (pl.munkahely)

2022. jan. 14. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Panel.
2022. jan. 14. 16:46
 5/6 anonim ***** válasza:
74%

"Az is frusztrál hogy lassan ovis lesz a gyerekünk és nekem munkát kell találnom ami gyerek előtt se volt egyszerű"

Az anyós nyakára költöztél, ráadásul évek óta a többiek tartanak el.

Ezeknek a fényében erősen meghúznám magam a többiek kritizálás helyett akik befogadtak egy ilyen koloncot.

2022. jan. 15. 01:05
 6/6 anonim válasza:
0%
Menekülj!
2022. jan. 15. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!