Hülyeség a páromhoz költözni ha adott egy ingatlan?
30 éves nő vagyok, a párommal együtt élünk 4 éve. A ház amiben élünk a szülei tulajdona. A szülőkkel jól kijövök. Szeretnénk tovább lépni, összeházasodni, családot alapítani de a jelenlegi ingatlan árak nem túl barátiak. Mikor költöztünk újítottunk de arra gondoltunk alakítanánk a házat, kisebb felújításba kezdenénk.
A családom persze ellenzi mert mi van ha zátonyra fut a kapcsolat. Hozzáteszem bármibe kezdenék mindenben találnak valami negatívat. Azzal érvelnek soha nem lesz az enyém, inkább vegyek fel 40 milliót egy sajátra. Igazából csak a rezsit fizetjük, nem fizetünk albérletet.
Ti hogyan oldottátok meg a lakhatást? Tényleg verjem hitelbe magam 40 évre? Nem kéne örülniük a lehetőségnek? Vagy én vagyok túl felelőtlen és elvakult?
Ha FELNÖTT nö vagy, akkor miért foglalkozol a szüleid véleményével?????
Mellesleg annyiban igazuk van, ogy amit ráköltesz arra az ingatlanra, azt elveszted, ha a szülök meghalnak, az is az örökség része lesz, így egyrészt a testvérével felezödik, másrészt meg a párod része kizárólagosan az ö tulajdona lesz, neked nem jár belöle semmi.
Lehet akár jelzálogjogot is íratni a házra, olyan összegben, amennyit ráköltöttetek! Ehhez nem kell házasság sem. Így be tudsz lépni te is jogilag a képbe és ez érdeke a párodnak is, hisz amit ketten ráköltötök azt nyilván Ő sem szeretné a testvérével megfelezni, azt Ő sem akarhatja, hogy örökléskor az is az örökség része legyen, amit ketten tettetek bele ebbe a házba. Ez nem egy hosszútávon is jó megoldás, mert a pénz értéke folyamatosan csökken, ez indulásnak jó, amit ráköltötök, az valóban a tiétek, jogilag is, ezzel indítani érdemes, majd ezt követően, ahogy már előttem is írták a másik testvért rendezni kell. Ki kell vásárolni, hogy ki teszi meg, Ti vagy párod vagy esetleg a szülők, az már más kérdés. És utóbbi sem egy teljes mértékben nonszensz dolog, hogy a szülők teszik meg, mert Ti lesztek ott, Ti éltek ott, akkor is, amikor (adja Isten, hogy nem...) már "nem úgy mennek a dolgok", ellátásra szorulnak.
Mindenesetre nem egyedülálló eset a tiéd, nagyon sokan élnek így, hogy valamelyik szülő házában! Sőt a mai 50-es korosztálynál ez egy sűrűn előforduló dolog, csak ott általánosan a kitartás valahogy erősebb a másik mellett, mint a mi korosztályunknál. Nem tudok sem a szüleidnek, sem pedig nektek igazat adni ebben, hisz a szüleid azok, akik ismernek, ismernek téged és a párod is, ismerik a mentalitásotokat, a korábbi kapcsolataidat, az hogy zárult, miért zárult, stb. stb. előbb tudnak bármilyen következtetést is levonni, mint én/mi. Hallgatni nem árt az öregre, ez viszont általában igaz!
Én ebbe nem szólnék bele, hanem saját magamnak vennék hitelre egy lakást.
Azt kiadnam, ami torlesztene a havi részletet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!