Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Budapesten melyek azok a...

Krómgyűrű kérdése:

Budapesten melyek azok a kerületek, amelyeknek kisvárosi környezetük van?

Figyelt kérdés

A belváros nemigazán tetszik. Zajos, zsúfolt, koszos. Vidékről költöznék be egyetem miatt, azonban vidéki létemre nagyon vonz a kisvárosi, kertvárosi környezet.

Hol találok Budapesten (Pesti oldalon), kertvárosi lakásokat, vagy albérletek?

Továbbá hallottam, hogy némelyik kerületeket kerülni kell, mert nem túl jó a közbiztonság.

Melyek ezek? Mondjuk a 8. kerületet nem kell bemutatni...

Illetve Kőbánya, az maga a 10. kerület elnevezése, vagy az a kerületen belül egy városrész.

2020. szept. 17. 14:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
peremkerületek.
2020. szept. 17. 14:53
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

4.

15.

16.

17.

18.

20.

23.

részben: 10. , 19. (Wekerletelep!!!) , 14.

Sőt, a 8. kerületnek is van kertvárosi része... (Tisztviselőtelep)

Minden külvárosi kerületben találni lakótelepeket is, de ez ne tévesszen meg, mert alapterületüket tekintve kisebbségben vannak...

2020. szept. 17. 15:00
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
4., 16., 17., 18. kerület egyes részeit ajánlom.
2020. szept. 17. 15:44
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
A 23 budapesti kerületből 16 van a Pesti oldalon, ezek közül max 3-nak nincs valamilyen kertvárosi része, környéke. Keress még több, számodra fontos kritériumot, és szerintem a közlekedés, illetve az egyetem megközelíthetősége feltétlenül legyen ezek között. A "kertvárosokból" bejutni a belvárosba, nem mindig egyszerű, bizony előfordulhat 1.5-2 órás menetidő. Ha lyukas órád van, hogy mész haza kajálni? :)
2020. szept. 17. 15:51
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Mi gondolkoztunk a 17. kerületen, de akar a fene csak munkába menet másfél órát utazni. Sokkal drágább, mint vidék, mert ez még Budapesten belül van, de ugyanannyit kell utazni, mintha mondjuk Tatáról járnék be vonattal.
2020. szept. 17. 15:54
 6/13 anonim ***** válasza:
29%
Újpest.
2020. szept. 17. 16:19
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Még a belső kerületekben is van, a külsők meg szinte teljes egészében olyanok.

Kb. 18-19 ilyen kerület van.

2020. szept. 17. 18:01
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

"Továbbá hallottam, hogy némelyik kerületeket kerülni kell,"

Milyen szempontból?

Budapest egésze nagyon biztonságos.

Továbbá túl nagy területekről beszélsz átfogóan, egy kerület is lehet nagyobb, mint egy megyei jogú város.

2020. szept. 17. 18:04
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

Pl. az Örs vezér tér környéke egy nagyon zajos, lakóházak nélküli bevásárló- és közlekedési csomópont, mellette egy kisebb lakóteleppel, aminek a közepén van egy nagyon drága, nagyon csendes, elit, nagyon tiptop, kertesházas fél utcácska.

Budapest egy tízezred részéről beszéltünk, és a többi tízezred része is hasonlóan nem általánosítható.

2020. szept. 17. 18:08
 10/13 anonim ***** válasza:
59%

Kb. 15 kerület jöhet szóba, köztük van pár, amelyik önmagában akkora, mint egy vidéki városka, tényleg szűkítsd a kört!

Szerintem a közbiztonság mindenhol megfelelő, pár rosszabb környék, - néhány hülye miatt - viszont akárhol előfordulhat, azok ellen nincs biztosítás.

2020. szept. 17. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!