Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, hogy védjem a környezetünket. Elmosom a műanyag tejfölös poharakat, vajkrémes dobozokat, szalámis tartókat, tejes dobozokat, úgy viszem le. Ez energiapocséklás? Szemetet mosogatni? Mi a véleményetek?
Azzal, nincs gond ha te elmosva viszed le, csak azzal, hogy más is leviszi de nem mossa el!
Szóval igen energiapazarolás, vizpazarolás,mert hiába mosod el, a más koszos dobozaitól,a Te szépen elmosott dobozaid ugyanolyan koszosak lesznek!
"úgy tudom, hogy a hulladékcégnél még tisztításon esik át a szelektív is!"
Ebben az esetben valóban szükségetelen elmosogatnod, hiszen még egyszer el lesz mosva, tehát dupla vízfelhasználás. De ha mindenképp el akarod mosni, mosogatószert ne használj :)
én speciel az ivóvízért aggódom a legjobban, szóval az Isten se venne rá, h a szemetet elmosogassam.
amit tudok, én is szelektíven gyűjtök, valamint spórolok az energiával.
Végül is, ha nem folyó vízben mosogat az ember, akkor nem energiapazarlás. Akkor már mindegy, hogy az edények, tányérok után beledobod a mosogatóvízbe azt a pár dolgot is. Utána leöblíten imeg nem túl vízigényes.
Viszont teljesen más a helyzet, ha valaki folyó vízben mosogat. Akkor már szerintem is kész pocséklás. Akkor már plusz vizet is és plusz mosogatószert is kell "ráfordítani".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!