Holnap építik be a műanyag nyílászárókat. Mire figyeljek oda?
Beépítés után be kell szabályozni az ajtó- és ablakszárnyakat, hogy pontosan illeszkedjenek. Ezt figyeld ki, hogy csinálják, és ha teljesen a végére szabályozzák (tehát ha később kicsit leszáll az egyik oldala, akkor már nem lehet tovább szabályozni), akkor ne fizesd ki.
Én is így jártam, a bejárati ajtót teljesen a lehetőség szélére szabályozták, utána mikor nem záródott télen, egyszer visszajöttek elköszörülgetni a fém csatlakozókat, később még jobban leszállt a széle, akkor már én köszörülgettem, de ez már nem lesz tökéletes soha.
A műanyag nyílászárók esetében nem csak a beépítés minősége a fontos. Induljunk ki abból, hogy a szakember azért tudja a dolgát. Fontosabb szempont az, hogy milyen következményei lehetnek a továbbiakban az ablakcserének.
Arra gondolok, hogy az új ablakok lényegesen jobban zárnak, ami miatt a lakás vagy ház eddigi légcseréje erősen lecsökken. Ez a fűtésszámla szempontjából előnyös, de innentől a páratartalom szabályzását is meg kell oldani, mert különben penészesedés indulhat el. Szívesen kifejtem ezt bővebben is, de még új vagyok a felszólalásokban és nem tudom, hogy nem lesz-e off a téma, amiről írnék.
Szia!
Nálunk 5 éve volt csere, és az erkélyajtó üvegén pont szemmagasságban volt egy 15 cm-es mély csikarás. A gyorsaságra mennek, nem vigyáznak semmire. Nagyon nehezen cserélték ki, de ráírtam az átadási lapra. A csávó mondta, hogy megjegyzi, ne írjam rá: ha-ha, persze utána sztem csak azért cserélték ki, mert ráfirkáltam.
Amikor anyam felujittatta a lakasat, mindent kicsereletetett, de az ablakokra nem maradt penze.
A szomszed kicsereltette az ablakokat muanyagokra, honapokon belul elkezdett peneszedni a lakas!
Az exem lakasanal is ez volt. Tok uj volt a lakas, frissen epitettek, rendszeresen szelloztetett, megis peneszedett a keco.
Sajnos a muanyag nyilaszarok, bar futesszamlat sporolhatsz rajtuk, nem szelloznek, ezert peneszedik miattuk a lakas. Ez van :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!