Mi lehet a baja a gázkazánnak?
Két hete vettem észre, hogy 2-3 fokkal hűvösebbek a hátsó szobák. Azóta a 8 radiátorból 1 melegszik fel a többi még langyos sincs.
A kazán felmelegszik a beállított 58 fokra majd, ha eléri a hőfokot leugrik 30 fok alá és ezt csinálja folyamatosan, tehát nem tartja meg a hőt. A kazán típusa Biasi.
Beleöntött a szakember F3 tisztító folyadékot a fűtési rendszerbe, "ki van nyitva minden csap" a radiátorán. Gázkazán karbantartó is ki lett hívva, azon kívül, hogy elkért X összeget, meg csinált valami tisztítást nem csinált más. Utólag jöttem rá, hogy nem is a problémával foglalkozott.
A rendszerünk 3 éves, áprilisban volt a kazán takarítva/ karbantartva.
Az F3 tisztító folyadék felold rengeteg szennyeződést a rendszerböl.
Ilyenkor nem a kazánon keresztül kéne keringetni a vizet mert ez lesz ami történt.
Hivatalosan ki kéne zárni a kazánt és szivattyúval ellátott rendszermosást kéne csinálni.
Ezután leereszteni majd visszakötni a kazánt és feltölteni a rendszert.
Szóval az a hibás aki a rendszer átmosásra a kazánt használja.
Végre! 6 órás javítás után van rendesen fűtésünk.
Igen, az az olajos valami van a radiátorokban, ahogy írtátok. Az a piszok feloldódott és bekerült a rendszerbe. (Ezért lett öntve bele F3).
Hőcserélőt átmosták valami savas porral, de nem oldotta meg a problémát, bár a hőszabályozás sokkal jobb lett, de nem melegedtek a radiátorok továbbra sem.Aztán jött a szivattyú átnézése,a kazánt műszerrel újra beállítása, de továbbra sem lett meleg a radiátor. AZTÁN újra átmosták a rendszert--> a hőszabályozás tökéletes lett, de nem melegedett a radiátor.
Majd minden egyes szabályozó (radiátoron az a tekerős) alatta (?)lévő szelepet levették és kitakarították. És megtörtént a csoda! Mind a 8 radiátorunk meleg :) és megy a fűtés.
Szerencsénk volt, hogy a nappalinkban van egy nagy cserépkályha,amivel a ház egy részét tudtuk fűteni. Nappali, konyha, valamennyire a fürdő is, ugyanis azokban a szobákba, melyekben egyáltalán volt fűtés 7-8 fok volt csak.
Köszönöm a segítséget! Remélem senki nem jár így, mint én.
Jól értem, akkor a fő baj az volt, hogy a radiátortermosztátok voltak eldugulva a kioldódott piszoktól? Hát, erre nem gondoltam volna, hogy ilyen sok (és sűrű) anyag tud összegyűlni.
Köszi a visszajelzésért (okulás szempontjából hasznos lehet), és örülünk, hogy megoldódott a helyzet.
Meg lehet kérdezni, hogy ennyi munkáért most mennyit kellett fizetni?
A radiátorok a szelepben levő piszoktól nem melegedett elsősorban.
De mindenképpen takarítani kellett a hoszabalyozott is (2x mostak ki, annyira szennyezett volt), ugyanis felmelegedett a víz a beállított hofokra és fokozatosan leesett 25 fokra. Majd megint fel 57-re (Annak ellenére,hogy a termosztát 22 fokra volt állítva volt és a szobában 18 fok).
Nógrád megyében lakom. Itt 50 e Ft -ot kért el a karbantartó. (Természetesen számlával). Gondolom Pest környéke, Győr stb. még drágább.
Viszont az első mosásnál már mondta a szerelő,hogy ez nem lesz olcsó. 50 e Ft lesz és akkor még csak 40 percet voltak nálunk.
Azt hittem,hogy a végén hat óras munka, ket takarítás, allitgatasok után fizetek vagy 120 e Ft -ot, de halistennek nem kért annyit. A legvégén is 50 e Ft volt a munkadíj.
Így is szép azért, de tolerálható összeg.
Én is pont most kínlódtam egy ilyen radiátorszeleppel, az meg megszorult, és nem nyitott ki. Ez szerencsére házilag orvosolható volt, egy kis Youtube-os ötletgyűjtés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!