Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja a gázkazánnak?

Mi lehet a baja a gázkazánnak?

Figyelt kérdés

Két hete vettem észre, hogy 2-3 fokkal hűvösebbek a hátsó szobák. Azóta a 8 radiátorból 1 melegszik fel a többi még langyos sincs.

A kazán felmelegszik a beállított 58 fokra majd, ha eléri a hőfokot leugrik 30 fok alá és ezt csinálja folyamatosan, tehát nem tartja meg a hőt. A kazán típusa Biasi.

Beleöntött a szakember F3 tisztító folyadékot a fűtési rendszerbe, "ki van nyitva minden csap" a radiátorán. Gázkazán karbantartó is ki lett hívva, azon kívül, hogy elkért X összeget, meg csinált valami tisztítást nem csinált más. Utólag jöttem rá, hogy nem is a problémával foglalkozott.

A rendszerünk 3 éves, áprilisban volt a kazán takarítva/ karbantartva.

2021. dec. 26. 12:52
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%

A fűtési rendszert át kell légteleníteni vagy át kell mosni.

Az F3 tisztító folyadék lehet hogy a feloldott szennyeződések dugulást csináltak.

A kazán hibájára én nem gondolnék amíg a fűtést meg nem nézném.

2021. dec. 26. 13:08
 2/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha osztó-gyűjtő is van akkor ott is nézd át a szelepeket.
2021. dec. 26. 13:12
 3/47 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: A fűzési szerelő szerint a kazán rossz. Fel is hívta a gázkazán karbantartót, mert ismerik egymást, majd felvázolta a problémát és segítség helyett kinyomta rá a telefont. A tisztító folyadék előtt is ez volt a probléma sajnos :(
2021. dec. 26. 13:15
 4/47 A kérdező kommentje:
Légtelenítéssel kezdtük.
2021. dec. 26. 13:17
 5/47 anonim ***** válasza:
88%

Én laikus vagyok, de itt nyilván mindenki csak totózik.

Esetleg a kazanban nincs egy hibás hőerzekelő, ami kikapcsolja a lángot idő előtt?

2021. dec. 26. 13:32
 6/47 A kérdező kommentje:
Nem tudom, sajnos, hogy hibás-e. Holnap megpróbálom felhívni a megye összes Biasi kgázkészülék szerelőjét. hátha kijönne valaki.
2021. dec. 26. 14:26
 7/47 anonim ***** válasza:
100%
Első kérdésem,mielőtt válasz írnék nyílt vagy zárt rendszerű ez fűtés .Egyenlőre jó írányban indultatok el.Légteleniteni kell,és viz nyomást be kell állitani.
2021. dec. 26. 14:57
 8/47 anonim ***** válasza:
100%

Utána néztem.Ez egy kondenzációs kazán.Ez egy zárt rendszerű,ebbe képtelenség valamit is bele önteni.Nagyon leakarnak húzni.

Nagyon kíváncsi lennék,ebbe a fűtési rendszerbe hol is öntött bele valamit is .Nem véletlen tette le a telefont.

Légtelenítéssel lehet gond .Ha 1 radiátor melegszik,a többinek is kell.

2021. dec. 26. 15:08
 9/47 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek termosztatikus szelepek a radiátorokon?

Az se jó ha mindenhol az van mert ahol a termosztát van oda nem kell termofejet tenni.

A HERZ szelepek gyakran leragadnak pl.

Azt hiszed nyitva a szelep de csak a termofej van nyitva és alatta a szelep leragadt.

A kazán is lehet ledugulva de egy modern kazán kiáll hibára ha a hőkorlátozó termosztát letilt.

Itt a kazán működik csak felmelegszik majd leszabályoz mert úgy érzékeli felmelegedett a fűtés.

Nem áll le mert a szobatermosztát kűldi a jelet.

Kis körön mehet a fűtés.

Ezt írtad is mert 1 radiátor fűt.

Nézd meg a radiátor szelepeket vedd le a termofejeket.

Ha viszont nincs termofej akkor mozgasd át egyenként a szelepeket.

Egyébbként a tisztító folyadékot be lehet tölteni de utána át is kéne mosni a rendszert.

2021. dec. 26. 15:29
 10/47 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, rosszul képzeled a kazán működését. A beállított 58 fok csak maximum, de nem kell folyamatosan ennyin lenni. Felmelegszik ennyire, kikapcsol, és utána a már felmelegített víz kering. Ha közben a lakástermosztát szerint a hőmérséklet eléri a kívántat, akkor már nem fog bekapcsolni a fűtés, mert minek. Így üzemszerűen visszahűl a rendszerben lévő víz 30 fokra, mert épp nincs szükség fűtésre. Szóval, a leírtak szerint én nem a kazán hibájára tippelnék, hanem a rendszerrel lévő problémára. Ez lehet levegősödés, dugulás, vagy nem (eléggé) megnyitott radiátorszelepek, stb.
2021. dec. 26. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!