Mi lehet a baja a gázkazánnak?
Két hete vettem észre, hogy 2-3 fokkal hűvösebbek a hátsó szobák. Azóta a 8 radiátorból 1 melegszik fel a többi még langyos sincs.
A kazán felmelegszik a beállított 58 fokra majd, ha eléri a hőfokot leugrik 30 fok alá és ezt csinálja folyamatosan, tehát nem tartja meg a hőt. A kazán típusa Biasi.
Beleöntött a szakember F3 tisztító folyadékot a fűtési rendszerbe, "ki van nyitva minden csap" a radiátorán. Gázkazán karbantartó is ki lett hívva, azon kívül, hogy elkért X összeget, meg csinált valami tisztítást nem csinált más. Utólag jöttem rá, hogy nem is a problémával foglalkozott.
A rendszerünk 3 éves, áprilisban volt a kazán takarítva/ karbantartva.
Ha radiátortermosztátok vannak, akkor lehet, hogy a 9-es válaszoló ötlete a nyerő, és azok rosszak. (Bár furcsa, hogy több is egyszerre...)
Azt azért megpróbálhatod, hogy párszor elzárod-megnyitod, aztán legmagasabb fokozaton hagyod, és megnézed, változik-e valamelyiknél a helyzet.
Leszedtuk az összeset, hatha azzal van a baj, és sajnos nem megy így sem.
Toltem fel egy képet, az alsó rész az teljesen hideg viszont a felso rész az meleg. Légtelenitve lett , de nem jött ki levegő . :(
11 es ,úgy is nevezhetném ez legalább 2 fűtési rendszer,ha nem három.
Igy már bele lehet piszkálni,de gáz kazánéba azért mégsem.
Eleve nem is egyforma nyomáson működnek,és a tágulási tartályaik sem azonosak. 3 éves rendszernél ilyennel még nem találkoztam.
Kérdező, nem értem a #14-es fényképet.
Eddig a felső, légtelenítő szelepekről beszéltél, erre beteszel egy képet egy alsó, úgynevezett visszatérő szelepről.
Ezeket is eltekergettétek?
Mert az megmagyarázná a hibát… (azt nem, hogy erre a szakik nem jöttek rá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!