Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja a gázkazánnak?

Mi lehet a baja a gázkazánnak?

Figyelt kérdés

Két hete vettem észre, hogy 2-3 fokkal hűvösebbek a hátsó szobák. Azóta a 8 radiátorból 1 melegszik fel a többi még langyos sincs.

A kazán felmelegszik a beállított 58 fokra majd, ha eléri a hőfokot leugrik 30 fok alá és ezt csinálja folyamatosan, tehát nem tartja meg a hőt. A kazán típusa Biasi.

Beleöntött a szakember F3 tisztító folyadékot a fűtési rendszerbe, "ki van nyitva minden csap" a radiátorán. Gázkazán karbantartó is ki lett hívva, azon kívül, hogy elkért X összeget, meg csinált valami tisztítást nem csinált más. Utólag jöttem rá, hogy nem is a problémával foglalkozott.

A rendszerünk 3 éves, áprilisban volt a kazán takarítva/ karbantartva.

2021. dec. 26. 12:52
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

Felso legtelenitonel lett legtelenitva.

Az alsó részéről azt. irtam, h ott hideg a radiátor rész.

2021. dec. 26. 19:23
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

„Az alsó részéről azt. irtam, h ott hideg a radiátor rész.”

Hát ez nem látszott a fotón. 😉

De azokat az alsó szelepeket, mint amilyen a képen is van, azokat nem tekergethette el a fűtés hibátlan működése óta valaki? (Te, a párod, valamelyik szaki, szomszéd, gyerek, kutya, hörcsög?)

NEM a szelep tetején látható, 21 mm-es hatszögről van szó, az csak egy védőkupak. Hanem a kupak alatti belső részt nem állítgatta el valaki? (Az utóbbit szabad kézzel nem lehet, csak egy 8-as imbuszkulccsal. A kupakot általában szabad kézzel is le lehet tekerni, de az nem avatkozik be, csak véd a portól.)

2021. dec. 26. 20:06
 23/47 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Szépen nézne ki ha a szerelő nem nézné meg. Bár egyik másikból kinézném
2021. dec. 26. 20:11
 24/47 A kérdező kommentje:

22-es: nem lett állítva .

Ha be lett egyszer jól állítva , előfordulhat, hogy később valami okból kell rajt állítani ?

Köszönöm mindenkinek a segítséget !

2021. dec. 26. 21:04
 25/47 mindentudó99 ***** válasza:
100%

Azt nem igen kell állítgatni max ha valamiért le kell venni a radiátort akkor elzárják

. De nem írtál ilyesmit. Minden esetre imbuskulcsal nagy csavarhúzóval megnézheted tekeredik e kifele a csavar alul

2021. dec. 26. 22:31
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

Kifelé???

A hátsó szobákban talán, de nekem van egy olyan érzésem, hogy az egy szem jól fűtő radiátor túlságosan nyitva van, és az kisöntöli a többit. Tehát én azon nézném meg, hogy lehet-e BEFELE tekerni, és mennyit. Előtte tennék rá valami jelet zsírkrétával, lefotóznám, és meg is számolnám, hogy hány fordulatot tekertem rajta. Így később vissza lehet állítani, ha esetleg kiderül, hogy mégsem ez volt a baj.

Kérdező, azt még nem tudjuk, hogy az egyetlen rendesen fűtő radiátor milyen közel van a kazánhoz? Márhogy nem méterre, hanem hogy ha elindulsz a kazánból jövő csőpár mentén, akkor ez az első rácsatlakozó radiátor? És utána jönnek a hátsó szobák? Egy körön (csőpáron) van az összes radiátorotok?

2021. dec. 27. 06:13
 27/47 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Én már írtam többször hogy próbáljonbzárni azon ami meleg de nemnreagál rá
2021. dec. 27. 07:01
 28/47 A kérdező kommentje:

27: tegnap lezártuk az összes radiátor és egyesével kezdtük megnyitni, hatha megtaláljuk a hibát , de sajnos nem lett eredményes.

26: a jól működő radiátor az első a kazánhoz kötve .

2021. dec. 27. 09:38
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
#28: Ha volt olyan próba is, hogy a „jól működő” radiátor maximálisan le volt fojtva (és valamelyik másik meg teljesen kinyitva), és így sem indult meg a víz a kinyitott radiátor felé, akkor vagy katasztrőfális dugulás van valahol, vagy a keringetőszivattyú múlt ki. Bár az utóbbiban nem vagyok biztos.
2021. dec. 27. 11:26
 30/47 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Igen minden legyen zárva csak azokat nyisd egyesével amelyek nem működnek.
2021. dec. 27. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!