Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja a gázkazánnak?

Mi lehet a baja a gázkazánnak?

Figyelt kérdés

Két hete vettem észre, hogy 2-3 fokkal hűvösebbek a hátsó szobák. Azóta a 8 radiátorból 1 melegszik fel a többi még langyos sincs.

A kazán felmelegszik a beállított 58 fokra majd, ha eléri a hőfokot leugrik 30 fok alá és ezt csinálja folyamatosan, tehát nem tartja meg a hőt. A kazán típusa Biasi.

Beleöntött a szakember F3 tisztító folyadékot a fűtési rendszerbe, "ki van nyitva minden csap" a radiátorán. Gázkazán karbantartó is ki lett hívva, azon kívül, hogy elkért X összeget, meg csinált valami tisztítást nem csinált más. Utólag jöttem rá, hogy nem is a problémával foglalkozott.

A rendszerünk 3 éves, áprilisban volt a kazán takarítva/ karbantartva.

2021. dec. 26. 12:52
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
29: próbáltuk azt is. :) Köszönöm a sok segítséget, természetesen hívok szerelőt, csak megvárom még a holnapi napot, hagy csengjen le a karácsony.
2021. dec. 27. 12:47
 32/47 anonim ***** válasza:
Azért majd kérdezd meg a szerelőt, hogy mi volt a baj, és írd meg ide is, hadd okuljunk!
2021. dec. 27. 13:21
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
A 29-es válaszoló ötlete se rossz, hogy a keringetőszivattyú adta meg magát, viszont nem zár, és gravitációs úton az első radiátor még felmelegszik. Hogy ez mennyire életszerű, ahhoz tudni kellene a rendszer pontos felépítését, a radiátorok elhelyezkedését.
2021. dec. 27. 13:41
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer nekem is csak egy két radiátor melegedett és ki kellett cserélni a keringető szivattyút mert túl kicsi nyomást tudott produkálni
2021. dec. 27. 13:47
 35/47 A kérdező kommentje:

Volt kint egy harmadik szerelő, aki a fűtésirendszert nézte. Kitakarította a kazán alatti hengert, ami szűrő szerepet tölt be. Az elég koszos volt.

De ő is arra jutott, hogy a kazán lesz rossz. Úgy gondolja, hogy dugulás lesz a rendszerben, mert nem keringeti a vizet.

Holnap hálistennek kijön az, aki a kazánt bekötötte. Remélem ő már megoldja a problémát, 4. emberként :)

2021. dec. 27. 18:44
 36/47 anonim ***** válasza:
Úgy legyen, szorítunk!
2021. dec. 27. 21:32
 37/47 mindentudó99 ***** válasza:
Majd írd meg mi volt. Valami a keringetéssel lehet
2021. dec. 28. 07:23
 38/47 A kérdező kommentje:

Most van itt a gázkazán karbantartó. Telefonban elmondtam a problémát, nem kérdezett semmit, már szedte is szét a kazánt. A kazánban lévő hőcserélőt takarítja jelenleg, ugyanis a radiátorokban lévő szennyeződést mossa ki. Remélem ez lesz a probléma ...

(A piszok gyárilag van a radiátorokban benne és nem mosták ki a felrakás előtt /komolyan mondom, el sem hiszem,h milyen szakemberek vannak :( /

a tisztító tófolyadék beöntése után pár hét múlva le kell az összes radiátorból a vizet engedni és újra feltölteni, hogy a piszkos víz kicserélődjön )

2021. dec. 28. 10:31
 39/47 anonim ***** válasza:
Jó lett?
2021. dec. 28. 13:20
 40/47 anonim ***** válasza:

Hát ezt, hogy gyárilag koszt tesznek a radiátorba, még nem hallottam, elvileg úgy kéne kijönnie a gyárból, hogy porvédő műanyagdugókkal le van zárva mindkét vége. Mint ahogy a fűtéscsöveket is így szállítják. Nálunk (panel) kb. 10 éve volt fűtéskorszerűsítés, akkor az egyik lakásban simán felpréselték a toldó karmantyút az egyik csőre, hogy benne maradt a dugó. Jó kis meló volt, mire megtalálták, hogy miért nem talál el a rendszer másik végére a víz.

Ennyit a szakemberekről...

Viszont valami olajos korrózióvédő tényleg van a radiátorok/szerelvények belsejében, amit tényleg ki kéne mosni a rendszerből, de szerintem csak az elkészülte után. Ez egyébként is egy jó kis oldal:

[link]

Remélhetőleg nálad elég lesz csak a pucolás, nem tett tönkre semmit a kosz.

2021. dec. 28. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!