Merjek-e Budapestre "költözni"?
Hát a kilencedik kerület nem épp a legjobb. Ettől függetlenül ne félj. Tarts be alapvető dolgokat: pl. ne legyen nálad nagy összegű készpénz, brill fülbevaló, így nem nagyon leszel célpont.
Én laktam a nyolcadik kerület kellős közepén is, soha nem lett semmi bajom, pedig mászkáltam éjszaka is sokat. Ha viszont mindenképp nagyon félsz, menj kollégiumba, azok elég jó környéken vannak, plusz soha nem kihalt éjjel, mert az egyetemisták mászkálnak :)
Elég sokan élünk Budapesten, és szintén nem vagyunk hozzászokva, hogy fényes nappal kiraboljanak, megtámadjanak. Honnan veszed, hogy itt ezt történik?
Hülye TV/újságok mindent felfújnak.
Ha csak az tart vissza, hogy félsz, akkor gyere és tapasztald meg, hogy nincs alapja.
Ha nem szeretnél jönni, csak kell egy kifogás (pl a közbiztonság), akkor valld be magadnak, hogy nem akarsz jönni, és ne gyere.
Lehet élni Budapesten is (2 millióan ezt tesszük), de máshol is.
Nos, van pár fontos szabály, amiket az előzőek is leírtak. Ha nem tűnsz tipikus áldozatnak, könnyen elrabolható értékkel, vagy nem tűnsz túl vonzónak a (tudodmihez), akkor kevésbé támadnak meg. Mindig igyekezz a tömeggel vonulni, és kerüld a kisebbséget (akármit is mond a média, veszélyes lehet).
A zűrös helyeket kerüld el, főleg éjszaka.
És ne feledd, hogy BP egy 1,5 milliós nagyváros, ha történik is benne napi 5-6 rablás, neked akkor is viszonylag jók az esélyeid. Bár valóban vannak biztonságos és nem biztonságos területei a városnak, ezeket meg egyszerűen meg kell tanulni. De szerintem ez minden nagyváros esetében alap. New York-ban pl. érdemes Bronx-ot elkerülni. BP pedig a VIII., XIII. stb. kerületeket. Ráadásul New York-ban estefelé a metróra sem ajánlott felszállni, azért nálunk talán annyira nem súlyos a helyzet.
Nálunk csak gyenge kis próbálkozások voltak, általában buta, de érző emberek próbálkozásai, ezeket könnyű lerázni :)
A legjobb módszer, ha alázatos vagy, érezzék hogy ők a főnökök, tehát ne vedd fel a stílusát. Ellekezhetsz vele, de akkor csináld úgy, hog yinkább megsajnáljon téged.
Akkor nem fognak bántani :) Ez az én taktikám, és még sosem bántottak, nem vették el semmimet. Pedig jópárszor odajöttek kötözködni.
Pl ilyen duma, hogy ne haragudj, de nagyon fáradtak vagyunk és most légyszi ne akarj már velünk verekedni, mert így is majd összeesünk. Egész nap dolgoztunk, és halál szar volt, úgyhogy hadd menjünk haza. És ezt komoly pofával ellőadod, akkor megsajnál, és elenged :)
Egy haverom meg azt csinálta, mikor pénzt akartak tőle elvenni, hogy nagy nehezen kivett a zsebéből egy ezrest, de azt mondta hogy, odaadnám, de hát csak ennyi van nálam. Viszont ebből még kéne vennem egy cigit.
Hát ha vissza tudtok adni belőle, akkor a felét odaadom.
Aztán 6 cigó állt körülötte, és visszaadtak neki 500Ft-ot.
Hjó, végülis lenyúlták így valamennyi pénzzel, de olcsón megúszta, és nem volt balhé :) Simán lehet beszélni velük, csak meg kell találni a hangot.
Nem szabad érezni hogy fenyegetni akarod őket, mert akkor lehet jól megvernek. Így meg csak barátságosan távoznak :)
Ha lány vagy és erőszakoskodik akkor meg be kell szaladni egy éjjelneppaliba, vagy bekopogsz egy utcai ablakon, úgy csinálsz mintha ismernéd azt aki ott lakik, tökmindegy, az már elriasztja az idiótát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!