Merjek-e Budapestre "költözni"?
Figyelt kérdés
Szeretnék jövőre az ELTÉre menni,de eléggé félek magától a kerülettől.Sok rosszat olvasok róla.Én egy csendes kisfaluban lakom,és nem vagyok hozzászokva,hogy fényes nappal kiraboljanak,megtámadjanak.2010. szept. 4. 22:43
1/27 anonim válasza:
Én 18 évvel ezelőtt költöztem Pestre, 18 éves koromban. Soha nem bántott senki, nem támadott meg senki, pedig a barátnőimmel sokat moziztunk, cukrászdáztunk, amig a gyerekeink meg nem születtek (azaz éjszaka, késő este jártunk haza).
2/27 anonim válasza:
Hát semmikép ne a VIII,X,XIII, kerületekbe költözz mert ott tényleg enm jó a közbiztonság!Ha biztonságot akarsz akkor gyere a XI,I,II,XII kerületekbe!Én a XI kerben lakom 30 éve...,itt születtem Bp-en,és még semmi nem történt velem ez idő alatt!Szóval ha biztonságot akarsz akkor gyere Budára!!;)
3/27 anonim válasza:
én már másfél éve itt lakok, koliban, a nyugatinál. Eddig senki sem támadott meg, pedig este tízkor szokott befutni a vonat.
4/27 anonim válasza:
Egyrészt milyen kerülettől? Másrészt meg azt hiszed itt mindenkit kirabolnak, megtámadnak fényes nappal? Ennyire azért nem szörnyű a helyzet. Ésszel és megfontoltan kell járni-kelni és akkor nem lesz baj. Én is faluból költöztem fel és nagyon gyorsan megszoktam. Persze ez egyén függő is, ismerek olyat, aki évek után sem képes rá.
5/27 anonim válasza:
1. vagyok. Ezt magadban, belül kell rendezni, ezt a félelmet. Az egyik barátnőm már 22 éve él Pesten (pedig Zuglóban él, az egyik legjobb pesti kerületben), de sötétéskor már fél, mindig úgy csinálja a dolgait, hogy szürkület előtt hazaérjen. És még sose érte semmi attrocitás a 22 év alatt, mégis fél. Ez belülről fakad sztem. Én meg sose féltem, éjjel is jöttem-mentem, ha úgy alakult.
6/27 anonim válasza:
ez is csak egy város, hozzá kell szokni. nekem is fura volt mikor 2 éve idekerültem és igazság szerint nem szerettem, meg, sosem lesz az otthonom, de megszokható és túlélhető. ha vigyázol a cuccaidra, nem mászkálsz nagyon későn egyedül és van nálad valami önvédelemre való(nálam pl gázspray), akkor nagy baj nem lehet. ahol sok az egyetemista ott kisebb a veszély, mert sokan mászkálnak éjjel. a forgalmasabb helyeken meg akár éjfélig is elég sokan vannak. ettől ne félj.
7/27 anonim válasza:
orbánék most fognak hatalmas összegeket ölni a közbiztonságba. Nem kell félni.
8/27 A kérdező kommentje:
A 9. kerületről lenne szó.
2010. szept. 4. 22:59
9/27 anonim válasza:
A lényeg hogy Bp-en ne mászkálj éjjel olyan helyen ahol kevés ember van és nincs vagy alig van közvilágitás!Hál isten annyira nem veszélyes hogy fényes nappal kiraboljanak,de soha ne úgy járj-kelj az utcán,hogy merő fráaszban vagy mikor rabolnak ki,forgolódsz hátrafelé,hogy nem követ e valaki stb... Az ilyen "áldozat tipusokat"(nem Te..) könnyen kiszúrják a zsebesek,tolvajok és tuti becserkészik!Magabiztossan kell lépkedni célirányossan és nem eshet bajod!;)
10/27 anonim válasza:
A XI-ker nem rossz,a Boráros tér fele laknál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!