Milyen lesz vidékről Budapestre költözni? Van aki szintén most fog felmenni?
Próbálok pozitív lenni, csak tudod, mindenki és minden új lesz és ilyenkor sztem mindenki parázik. Műszaki menedzser szakra fogok járni.
Várom az olyan tanácsokat h pl tájékozódáshoz az első időkben mit jegyezzek meg, mik a fontosabb helyek, albérletet a város melyik részén érdemes keresni stb.
szerintem albérletet az egyetem környékén érdemes keresni, mert akkor nem megy el sok időd az utazgatással.
A várost pedig majd szép fokozatosan tuti megismered :)
Albérletet a 9. vagy a 11. kerületben keress, de a legokosabb, ha legalább az első évben kollégiumba mész. Ott ugyanis mindig "kéznél vannak" a felsőbbévesek és sokat tudnak segíteni. Pl. nálunk minden zh előtti este valaki segített nekünk átvenni az anyagot :)
Legyen egy térképed, akár papíron, akár telefonon. Olyan legyen, ami tartalmazza a helyijáratokat is. Elsőre igazából bőven elég, ha tudod, hogy jutsz el a pályaudvarról az egyetemre. Meg az egyetemen belül tudnod kell tájékozósni, a bme nagyon nagy :D
Utána úgyis elkezdesz mászkálni a városban és fokozatosan megismered. Ha van nálad bármilyen térkép, akkor nagy gond már nem lehet, de ha mégis eltévednél, bátran kérj segítséget a járókelőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!