Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gazdaságos fűtés egy nyaralóba...

Gazdaságos fűtés egy nyaralóba, hogyan?

Figyelt kérdés
Adott egy nem nagy nyaraló, ahol PB palackos gázkonvektor található, mint fűtőtest. Télen szertnénk ismét oda menni kb 2 napra, de a tavalyi dolgokból tanulva szeretnék valami jó fűtési rendszert kitalálni. A PB palackal az a baj, hogy drága a töltés (4500Ft), és az is csak 1 napi fűtésre elég (tavaly a hőmérséklet az 1 nap alatt kb annyit emelkedett, hogy épp hogy bent nem fagytunk meg). Villanyhősugárzóból pedig kéne vagy 3, hogy kellemes hőmérséklet legyen aránylag rövid időn belül, de ez már ismét nem gazdaságos. Arra gondoltam, hogy van egy kis kályhám, hogy azt elvinném, de sajnos a kájhacsőnek nincs hely (csak a konvektornál van kivezetés, de az alapból sokkal véknyabb mint a kályháé, valamint félek hogy azt bekormozná). Gondoltam már rá, hogy a fürdőszobai ablakot leszerelem, és ott kidugom a kájhacsövet, de ott valami anyaggal kikéne tölteni az ablakkeretet és a cső körül, ami nem gyulladna meg, de nem engedné be ott a hideget. Ötleteket várok. Köszi előre is.
2010. szept. 4. 21:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A fa fűtőértéke erősen függ a nedvességtartalomtól. Minél nedvesebb a fa, annál kisebb a fűtőértéke. A fában található nedvességnek az elégés alatt el kell párolognia. Mivel a víz elpárologtatásához jelentős mennyiségű energia szükséges, ezért minél nagyobb a tűzifa víztartalma, annál több energia vész kárba a fűtés folyamán.
2010. szept. 7. 18:18
 22/24 A kérdező kommentje:
Hm, fontos dolgok :) De picit elkanyarodtunk :P
2010. szept. 7. 23:01
 23/24 anonim válasza:

Szia!

Jómagam is hasonló cipőben jártam egy hónappal ezelőtt. Október végén jöttek a hidegek és munkámbeosztásom révén több időt tudtam tölteni a telken. Korábban sziesztával és villanyradiátorral fűtöttem, de huzamosabb ideig sem pénzügyileg, sem egészségi szempontból (a szieszta zabálta a levegőt) nem tűnt célszerű megoldásnak.

Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmem a Zibro mobil kályháira. Első reakcióm az volt hogy egy ilyen 8-10kg-os készülék biztosan nem fűtené be az egész házat (30m2), de gondoltam teszek egy próbát. A bemutatótermükben egészen meggyőzött a dolog, így vásároltam egy R26 típusjelzésű kályhát. Ez finomított petróleummal működik és nem kell hálózatra sem dugni: menet közben egyáltalán nincs szaga és mivel konstans 3kW teljesítményű így sokkal átláthatóbb a fogyasztása mint a villanyradiátoroknak. Számomra teljesen bevált; nézd meg a honlapjukat (zibro.hu) hátha neked is jó alternatíva lesz. :)

2010. dec. 8. 10:52
 24/24 anonim ***** válasza:
Ha gond volt, hogy a szieszta zabálja a levegőt, írd már le légyszives, a zibró honnan szedi az égéshez szükséges levegőt? Ha már ez most hirtelen nem gond..
2010. dec. 8. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!