A konvektoros fűtés valóban gazdaságos lenne?
Éppen albérlet keresésben vagyunk. Sok apróhirdetésben olvasom, hogy alacsony a rezsi, mert konvektoros fűtés van. Hát mi most éppen kertes házban lakunk, konvektorokkal fűtünk. A fűtésszámlánk minden, csak nem alacsony. Ha normális hőmérsékletet akarok elérni télen a lakásban, akkor a gatyánk rámegy a gázszámlára.
Aki konvektorral fűt (esetleg Bp. belvárosában, nagy belmagasságú lakásban), megírná, hogy mennyi gázszámlát fizet, mekkora lakásban, hány konvektorral?
Esetleg még a Hérás fűtés is érdekelne, mert sok lakásban az van. Olyat érdemes-e bérelni?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
A hérás jobb!
1--a konvektor közvetlen érintkezik a levegővel,"égeti" a port.meg gazdaságtalan ! Ha parapetes--egyszer nézd meg,hány fokos a kiáramló füstgáz,amivel az utcát fütöd!
2--Ha elmész,nem fűtesz,oké.Aztán ha hazaérsz,2x annyi felfűteni ismét !
--Egy cserépkályha az azért jobb,/gondolom abban van a héra/-egyenletes,kiszámíthatóbb,tartós meleg,egészségesebb,jó odadőlni a hátaddal.
Akkor pontosítok a kérdésemen :-)
Az érdekelne, hogy aki ilyen lakásban lakik (belváros, magas belmagasságú) és esetleg konvektorral vagy hérával fűt, annak mennyire jön ki a fűtésszámlája, amikor valóban fűteni kell. Mennyi gázszámlával, milyen hőmérsékletet tud a lakásban tartani?
Ezeket az általánosságokat én is tudom, mivel jelenleg is sajnos ilyen házban lakunk. Persze ha nem fűtök, nyilván nem kell annyit fizetni, stb...
Az lehet, de legalább a kérdésemre válaszol, aki válaszol.
Aranyosak voltatok, hogy vettétek a fáradságot a válaszokra, de mint írtam jelenleg is konvektoros házban élünk, tehát ezekkel az alapvető dolgokkal, amit írtatok sajnos tisztában vagyok.
Óóóó, nagyon köszönöm a válaszod!
Végülis vettünk lakást, belváros,68 m2, 2 konvektor. Nagyon kíváncsi leszek a fűtésszámlánkra. De eddig úgy érezzük, nagyon jó a rendszer, mert még fűtés nélkül sem megy 1 fok alá a hőmérséklet. Eddig a költözés miatt nemigen fűtöttünk.
Mégegyszer köszönöm, hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!