A cirkó drágább mint a konvektoros fűtés?
elvileg nem.
gyakorlatilag csak akkor, ha rosszul lett megtervezve.
48 négyzetméterre nem reális a 18e gázszámla.
vagy rosszul lett megtervezve a fűtés, vagy valahol szökik ki a meleg, de nem gyengén.
szerintem olcsóbb a konvektor valamivel. De elméletben talán nincs különbség a kettő között.
leghidegebb hónapokban konvektorral is volt 20 krül idén a fűtésünk (56nm), szóval szerintem a 18 ezer reális (ha 20 C körülre van felftve)
szeritnem a konvektor előnye, hogy bármelyik szobát külön külön le tudod kapcsolni akár teljesen. Nálunk a három konvektorból volt, hogy csak egy ment, és amikor nem voltunk otthon ki is kapcsoltuk mindet...
A cirko viszont programozható, központilag szabályozható, nem kell körbecsövezni a lakst gázcsövekkel, nem rondítja az épületet kifelé, és az égés termékeket magasan a levegőbe eregeti (kéményen keresztül) nem mint a konvetor, ami az ablak alatt engedi ki.
nekem ennyi jutott most eszembe :)
a legjobb a geothermikus,vagy a napelemes megoldás!
A konvektoros fűtés átlagban 20%-al gazdaságosabb, mint a cirkó fűtés. Nem kell vizet melegíteni, nincs hőveszteség a falakban cikázó csövek miatt, külön lehet szabályozni a szobák hőmérsékletét.
Viszont szárítja a levegőt, lokális hőmérsékletet hoz létre és nem lehet akárhol felszerelni, csak kéménynél, vagy ablak közelében (ahol persze engedélyezett a parapetes konvektor használata).
Emelett a lemez konvektorok pattognak és néha ormótlanul terpeszkednek a szobában.
Nekem 44nm a lakásom és körbe vagyok fűtve, még a legnagyobb hidegben sincs zima a lakásban. Személyszerint lebeszéltek a cirkóról, mert nagyon soká térült volna meg a befektetés, ráadásul a kéményeseket rendesen megkellett volna zsírozni, hogy engedélyezzék a bekötést, mégha minden rendben is van :(
február, március hónapban 5300 ftot fűtöttem, ami havi 2650 ft. Mindezt úgy, hogy régi f˝s ablakok voltak.
A konvektortól bármi jobb!Vettünk egy családi házat melyben konvektor fűtés volt, téli gázszámla átlagban olyan 50-55 ezer havonta........A megtermelt hőnek a fele kiment a szellőzón.......SZUPER!!!!!Csak ajánlani tudom ha sok fölösleges pénzed van!Természetesen ha azt nézzük tényleg nem kell vizetmelegitenie a cikázó csövekben vagy valami ilyesmit irt egy előttem válaszoló DE:
a padlóba ágyazott vagy a falakban levő csövek szintén melegítik a házat!Nem kell karnyi vastag csövezés hanem a lehető legvéknyabb igy sokkal kevesebb vizet kell melegiteni....vagyis a hóveszteséged a minimumra esik vissza!Persze azért igy is jelentős!
Aztán jön a nagy kérdés hogy de akkor ez olcsóbb?
Nem!Most is 50 ezret fizetek havonta de nem 22 fok van a házban hanem 30!
Szerintem ha ezt nézzük akkor jobban jársz ha konvektorod van lecseréled!
:D 18 ezer 2 hónapra :D de jó is lenne ha csak annyit fizetnék, de ha kipróbálom hogy havi 9nél ne menjen el több akkor repkednek a minuszok a házban :S
szerintem is jobb opcio a konvektor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!