Melyik a jobb ötlet szerintetek? Van rengeteg cuccok amit el kellene helyezni. Két ötlet van: Bérelni egy raktarhelyseget. Ezzel az a baj hogy legalább 40 nm-es kellene, de inkább 60. Ez szerintem legalább 50 000 Ft lenne havonta. A cuccok
Néhányszor max tízszer annyit érnek így elég hamar felemesztené a sajat költséget vagyis többe kerülne a hús mint a leves.
A másik ötlet. Van egy vidéki házam ahová néha betörnek. Villany nincs. Telepíteni egy poznat a kertbe előre fizetős órával, az úgy tudom 150 000 Ft S úgy tudom havi 5000 Ft olyan riasztó (így kapna áramot) ahová ki is vonulnak ha riaszt ergo tetten érik a betörőt, de legalábbis elzavarják. S ez a raktarnal annyiból jobb hogy ott van ágy van kutviz S még be isnlehet fűteni fával az is van valamennyi, ha nincs tél akkor még meg könnyebb tehát ha nem is lakni de otmaradni néha, mosakodni stb lehetne S villannyal egy kávét is könnyebb lenne csinálni. (Eddig egyszerűen tuzetraktam reggel a kertben egy kávé erejéig ha néha ott aludtam)
És a raktárban nem akarsz ottaludni?
Eladnám a vidéki romhalmazt, meg a mostani túl kicsit és vennék egy, az igényeknek megfelelő méretű házat. Vagy egyszerűen építenék a kertbe egy lemezgarázst, tárolónak az is megfelelő
Milyen cuccok?
40-60 nm egy komolyabb árukészletnek kell.
Egy sufni/gardrób funkciójú valami 3-4 lakáshoz (egész családnak) is max. 15 nm kell.
Az odaszállításnak is vannak költségei, ha van autód, ha nincs.
Szóval mindenképp vannak költségek.
Hol laksz most, hol vannak most?
Az eladas is idobe telik. Van ingyenfuvar lehetőségem ez nem gond. (Pénzt is keresek vele)
Lemezgaras építésének egyszerűbb a vidéki ha már.meglevo épületekből az egyiket használni.radasuk lemergarazs riasztó körülményesen jobb ha csak a ház ajtaját kell védeni. A riasztás is ritkább lesz ami ugye megintcsak plusz pénz. A lemezgaras több száz ezer forint S gyakrabban feszítik fel mert könnyebb feszegetni. Az új ház viszont tizmillio forintokba kerul annnak töredékét éri a meglévő. Félmilliós cuccokert tozmilios ház felépítése... Amúgy jó ötlet lenne ha ott is laknek de akkor is kellenének hozzá S tizmilliok.
Azért kell 60 nem és nem 40 mert nem csak tárolni kell hanem eladogatni is de ahhoz hozzáférhetőek kell lennie. Nem szerencsés a fél garázst ki be pakolni egy egy hátrébb lévő cuccert ..
Amúgy lehet nem félmilliót ernhanem egyet akar masfelet de ugye ez csak akkor derül ki ha eladtam. A félmillió egy durva becslés.
Az összeállításnaknmeg elméletben azért nincs költsége mert úgyis úgyis lemegyek többször mire a villanyt S egyebekrtnelintezek S csak az a választás hogybutes
Akkor is soknak tűnik a 40 nm is.
Mi vettünk egy csomó polcot, az is beruházás. 30-40 cm mély egy polc és 2 polc közt 70 cm elég, ha át akarod látni és pakolászni, lehajolni, emelni a dolgokat a polcra, polcról. Egy 140x280-as raktárban 7 nagyterhelésű salgó polc elfér.
És akkor az 6,5 négyzetméter csak.
Eladásnál nyilván a nagyobb és nehezebb darabokat érdemes időben előrevenni, hogy azokat lehetőleg már szállítani se kelljen és tárolni sem. Karácsonyfadíszeket, bélyeggyűjteményt utoljára.:)
Nem értetted, nem csak a vidékit adod el, hanem azt is amiben laksz és veszel olyat, ami megfelel, a kettő áráért.
Mondjuk nem hinném, hogy a NAV-nak tetszene egy ilyen raktárnak kinevezett valami, ha esetleg ellenőrzik az üzleted
Nem a sajatoban lakom másképp fel se merülne se a raktár bérlés se a vidéki haz.
40 nm esetleg elég de a 60 kezelhetőbb lenne. Azt kellene elől elhelyezni amit előbb vesznek meg csakhogy ezt nem tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!