Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik legyen fa, vagy műanyag...

Melyik legyen fa, vagy műanyag ablak?

Figyelt kérdés
Kicserélnénk a lakásunkon az ablakokat,de még nem döntöttünk milyen legyen.Kinek melyik vált be,és miért?
2008. dec. 11. 13:32
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Hú jól megmozzgattam a társaságot...

Köszönöm a válaszokat!Szétnézünk még műanyag ügyben is.

Majd meglátjuk mi lesz....

2008. dec. 17. 12:35
 32/42 anonim ***** válasza:
39%

Lehet, hogy kicsit elkéstem a hozzá szólásommal,de úgy érzem ezt meg kell válaszolnom! Mindenképp a műanyag nyílászárót javaslom, ezen belül is az "A" kategóriás, középtömítéses renszert. Minden abalakprofil renszert lehet "színesbe" gyártani.Ezek különböző színben készülhetnek (RAL színskála), a profil látható felületére ragasztásos technológiával UV álló fóliát lehet felvinni. Mit is jelent az "A" kategória? Ez a profilok falvastagságát jelenti, ez esetben 3mm-t, van "B","C" kategóriás profil is de ezek 2,5mm ill. 2mm falvastagsággal bírnak. Egy korábbi válaszban olvastam

" a nap hatására 15 év alatt szétesnek " , hát ezt meg kell cáfoljam! A magyar ablakprofilok kalcium-cink bázisú alapanyagból készülnek fehér színben, megfelelő UV stabilítással ill. ütéss állósággal. A szellőzésről annyit, hogy a nyílászáróba belehet építeni különböző szelőztettő rendszereket. További kérdésekre szívesen válaszolok ha még érdekli a téma, írjon itt üzenetet tudok minőségileg megfelelő nyílászáró gyártó cégeket ajánlani.

2008. dec. 17. 12:50
 33/42 anonim válasza:
100%

Nekünk a faablak vált be, igaz családiházon. Az ára tényleg húzósabb, de azóta is csodájára járnak a környékről, hogy milyen szép. És kérik el a gyártó telefonszámát...

Ja, és a nyílászárón nem éri meg spórolni. Így lett a konyhabútorunk fa helyett, MDF-ből.Inkább ennél spóroltunk. De lehet, hogy nem mindenki gondolja így.

2008. dec. 17. 18:43
 34/42 anonim válasza:
100%
Szerintem a jó minőségű fa a legjobb
2008. dec. 20. 18:09
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem hiszi, járjon utána. És nem műanyag festés kell a faablaknak.. hanem lazúr.

Forrás: hg.hu

Xyladecor Classic, Favédő vékonylazúr

Kültéren használható. Véd a gombásodás, kékülés, korhadás és az időjárás, UV-sugárzás, és csapadék ellen. Légáteresztő, páraáteresztő, hagyja a fát lélegezni. Mélyen beivódik a fába, így hatását a felület alatt is kifejti.

Kiadósság: 6m2/l két rétegben felhordva

Kiszerelés: 0,75l, 5l

2008. dec. 21. 06:28
 36/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy még mindíg kapok válaszokat.Természetesen ha faablak lesz valami jó minőségű lazúrt gondoltunk rá.
2008. dec. 22. 07:00
 37/42 anonim ***** válasza:
Az előző oldalon olvastam valahol,hogy "a németek ide hozzák a műanyagot, mert tudják, hogy nem jó". Nem akarok megbántani senkit de ez hülyeség! A németek azokat a "régi" műanyag nyílászárót cserélik ami elavult. Tehát ami 20 év körüli, ebbe 1 max. 2 légkamra van. A korszerű nyílászárók 5 vagy ettől több légkamrásak. Egyébként csak az a nyílászáró sárgul be amit nem takarítanak megfelelően és rendszeresen. A legrégebbi műanyag nyílászárók gyártása az 1950 évek végétől kezdődött!
2008. dec. 22. 11:07
 38/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat,végül is műanyag lett.

És az oka az,hogy a válságos időkben 45-os kedvezménnyel jutottunk hozzá.:))Hét ablak, 270 000 szerelési díjjal együtt!Kedden rakták be.:))

2010. máj. 15. 07:13
 39/42 PAdrienn válasza:
66%

Szerintem nem lehet kijelenteni kategorikusan, hogy a műanyag a szuper, amit nem kell ápolni és jobban bírja a napsütést, jégesőt, fagyokat.

Nekünk fa nyilászáróink vannak. Nekünk csak ez jöhetett szóba. Lélegzik mellete a lakás, a fa él és igen, ezért is kell az 5évenkénti kezelés, de pont emiatt, ha pl megveri a jég, vagy megszívja a nap, lehet kezelni a sérüléseket, míg egy műanyag ablaknál nem.

A másik érv amiért a fa nyilászárókat választottunk, mert 100 éves fa ablakot és ajtót már sokat láttam, 100 éves műanyag ablakot viszont nem...

És nem szeretjük a műanyag dolgokat, semmiből sem. Valamint a házunk egy 1965-ben épült helyes kis ház, amihez elképzelni nem tudtunk műanyag nyílászárókat...

2012. júl. 9. 08:02
 40/42 anonim ***** válasza:

Elég sokat olvasgattam utána, ráadásul vidéki háznkban fa ablakok, egy melléképületben alumínium ablakok, lakásunkban pedig műanyag ablakok vannak.

Egy panelba például fölöslegesnek tartok fa ablakot venni, mivel drágább, mint a műanyag, ráadásul paneloknál általában a fehér ablak a nyerő. Egy műemlékházban szerintem is csak a fa ablak jöhet szóba, de ez esetben általában nem előre gyártott modern stílusú ablakot érdemes venni, hanem asztalossal legyártatni az eredeti ablak mintájára az újat.

Mellesleg manapság már nincs különbség minőségben. A fa ablak sem szellőzik és nem is él, mivel már a fát kivágták. Én ha fa ablakot vennék, akkor kezeletlent, és lazúroznám. Sokkal egyszerűbb kezelni, mint a festést. Viszont vannak olyan fa ablakok, melyek végleges, UV álló bevonattal rendelkeznek, de ez meg pont a fa eredeti mintáját takarja.

A műanyagok manapság olyan minőségben készülnek, hogy nem fognak elporladni a napon 15 év alatt. Azért kicsit túlzásnak érzem ezt a kijelentést. Évtizedek óta használok műanyag kerti széket és asztalt, és még egyik sem porladt el. Pedig szerintem egyik sincs olyan minőségű műanyagból, mint a minőségi műanyag ablakok.

Én is jobban szeretem a fát, de most pl panelba készülök ablakokat vásárolni, mégpedig műanyagot, mert árban jobb, mint a fa, és könnyebb kezelni.

2012. júl. 26. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!