Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik legyen fa, vagy műanyag...

Melyik legyen fa, vagy műanyag ablak?

Figyelt kérdés
Kicserélnénk a lakásunkon az ablakokat,de még nem döntöttünk milyen legyen.Kinek melyik vált be,és miért?
2008. dec. 11. 13:32
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom olyan helyeken van a lakasban penesz, ahol nem kellokeppen szelloztetnek. Ezt en sem muanyag ablak mellett, sem pedig fa ablak mellett nem tudnam elviselni, marmint a nem szelloztetest. Nalunk meg telen is bukora van az ablak hagyva, nem mindenhol, de pl. a konyhaban igen. En nem birom a levegotlenseget. Es akkor viszont nincs peneszesedes ha megfeleloen szelloztetnek. Ennyi a titok.
2008. dec. 11. 19:28
 12/42 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom miért lett az leszavazva, aki a jó minőségű fára voksolt... Igenis az jobb. Nem a praktikeres fa nyílászárókra kell gondolni. A minőségi fának semmi baja nem lesz az esőtől, bírja. És százszor kulturáltabb.
2008. dec. 11. 21:30
 13/42 anonim ***** válasza:
49%
Azért szavazta le mert kicsi a...önbizalma. :) Attól még a fa nem lesz rosszabb, de ő annál viccesebb. :) A kérdező pedig döntse el inkább a válaszok tartalmából hogy neki melyik felel meg jobban. Ez lenne a lényeg.
2008. dec. 12. 08:45
 14/42 anonim ***** válasza:
60%

Müanyag!

Nekünk jo néhàny öve ez van,és még nem tapasztaltam penészt sehol sem.

Ràadàsuöl jobban szigetel,legalàbbis az én tapasztalatom szerint.

Mindenkinek màs a véleménye,de én soha nem cserélném vissza fàra!

2008. dec. 12. 08:50
 15/42 anonim ***** válasza:
82%

A könnyebb takarítás sem biztos a műanyagnál, nekem a fa anyagában impregnált, és a felületéről lepereg a víz. A port pedig könnyen letörlöd róla. Ha van pénzed, még mindig a jó minőségű fát ajánlom.

Szomszédasszony feljött, meglátta az enyémet a lakótömb többi műanyagához képest, és rohant az urához hogy neki nem műanyag kell.

Ha árra is kíváncsi vagy, 1 db kétszárnyas bukó nyíló (háló), két db egyszárnyas bukó nyíló (konyha, fürdő), és egy kétszárnyas bukó nyíló erkéjajtóval kombinálva (nappali), beszerelve 530 volt.

2008. dec. 12. 08:52
 16/42 anonim ***** válasza:
erkély.:)
2008. dec. 12. 08:54
 17/42 anonim ***** válasza:
71%
A fa hangszigeteléséről még annyit hogy főút mellett lakom, a régi nyílászáróknál a műszakos buszra ébredtem hajnalban, most az ébresztőórára 7-kor. A hőszigetelése is tökéletes, emellett lélegzik, nem úgy mint a műanyag.
2008. dec. 12. 08:58
 18/42 A kérdező kommentje:

Jöszi a válaszokat,jó sok érvet felsoroltatok,ezért mindenki érdemel tőlem 1-1 pontot.:)

Maradok a fánál.A szomszéd csaj most cserélt fára,/mindenki más műanyagot vett/megkérdezem tavasszal,hogy bevállt-e Neki.Tartok a műanyagtól,bár praktikusabbnak tűnik,de gyakori szellőztetés mellet is vigyáznunk kell a penésszel.

Kell a szellőző ablak,és esztétikailag is közelebb áll hozzám a fa.

Köszi Nektek!:)))

2008. dec. 12. 10:34
 19/42 anonim válasza:
66%

egyik butaság a másikat éri.a fa ablak szellözik, hát annyi levegöt kapnál ami azon átmegy akkor nem jol járnál. másik. még ha szellözne is lealapozod utánna jo erösen lefested müanyag vagy gyanta alapanyagu festékkel akkor az minden faporust lezár mi is szellözik???

mi a gondunk a szemét telepeken? az hogy a müanyag tejeszacsi nem bomlik le nem rohad el ha igen akkor is csak nagyon lassan. tehát akkor nem a fa a tartosabb amikor az 5 év alatt megfelelö nedves környezetben el tud korhadni. a penész a lakás különbözö ugynevezett höhidjai miatt alakulnak ki. magyarul nem egyformán csapodik ki a lakás párája a téglára és a mennyezet közelében lévö betonáthidalora betonkoszorura.

2008. dec. 13. 09:02
 20/42 anonim ***** válasza:
56%

Mi 5 eve csereltük le a fa ablakokat müanyagra.Persze dupla üveggel.Itt is vannak külömbözö minösegek. Igy az energiatakarekossag joval nagyobb, mint a regi fa ablakoknal.Könnyü tisztantartani, plane ha dohanyoztok a helysegbe.

Ha naponta es rendszeresen szellöztetsz, nem szabad, hogy bepeneszedjen a lakas,annak mas oka van.

2008. dec. 13. 18:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!