Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik legyen fa, vagy műanyag...

Melyik legyen fa, vagy műanyag ablak?

Figyelt kérdés
Kicserélnénk a lakásunkon az ablakokat,de még nem döntöttünk milyen legyen.Kinek melyik vált be,és miért?
2008. dec. 11. 13:32
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
35%

530E?????

Mi 400e Ft-ot fizettünk 6 db 200*150-es bukó-nyíló ablakért, meg két erkélyajtóért együtt! És a lehető legjobb minőségű, nem valami gagyi vacak.

2008. dec. 13. 20:20
 22/42 anonim válasza:
70%
MIndenképpen fát vegyél. Ahogy az egyik előttem szóló írta azért megy annyira a műanyag mert a németekide passzolják le mert tudják h nagyon rossz. Ha nem szellőztetsz folyton akkor penészedik a lakás, ráadásul néhány éven belül a hőtől el fog deformálódni és nem zár majd rendesen, és a fehér műanyag be is sárgul hamarosan. Semmiképp ne vegyél műanyagot.
2008. dec. 14. 16:46
 23/42 anonim válasza:
56%
mivel nem tudom hogy javarészt nök vagy férfiak irnak ide(na nem azert mert a nö az hülye)hanem nem biztos hogy alapos müszaki tudásuk van.a fa ablakok csak anyagukban térnek el a müanyagtol de tulképpen a gyártási végkifejlet ott is dupla üveg teljesen jol zárodo gumi illesztékes tömitéssel ami semmi levegöt be nem enged.ajánlják is böszen hogy a lakást szellöztetni kell rendszeresen de nem ki/lehüteni.a müanyagot nem kell festeni és a belsö külsö gyöngyözö pára nem korhasztja el az anyagát és még csak annyit németordszágban én éltem és magam nyitogattam a majd huszéves müanyag ablakokat amiknek kissé halványsárga szinük volt de nem mállottak szét és nem voltak elvetemedve. köszi hogy meghallgattatok
2008. dec. 14. 20:53
 24/42 anonim válasza:
41%
Szerintem mindenképp a műanyag ablakot válaszd, bár már irtad, hogy a fa mellett döntöttetek. Én egy műanyag ablakos cégnél dolgozom és már vannak tapasztalataim. A műanyagnál is vannak különböző famintásak, ezek olyan fóliával vannak bevonva, amely visszaveri a különböző sugarakat (ultraibolya, stb) ezáltal a szine védve van és ugyanez a helyzet a fehérekkel is sosem lesz sárga. Ebben azért vagyok ennyire biztos, mert ausztriában voltunk nemrég ablakokat cserélni, ahol 15 éves műanyag ablakokat kellett cserélni úgyszintén műanyag ablakokra és a régieknek semmi bajuk sem volt (szerintem az illető nem tudta hova tenni a pénzét). Attól sem kell tartani, hogy estleg elgörbülnek az ablakok, mert annyi vas van benne, hogy lehetetlen. Ezek az ablakok nagyon nehezek. És már vannak olyanok is, amelyek mindemellett biztonságosak is, éjjelre nyitva lehet hagyni az ablakot, de persze csak kibuktatni, senki sem fog tudni bejönni rajta annak ellenére, hogy nyitva van (az egyik ismerősöméket fél éve igy rabolták ki éjjel, hogy kivülről kinyitották a kibuktatott ablakot). Szerintem a penész ugyanúgy a fa ablakoknál is elő jöhet, mert már a fa ablakok is tökéletesen szigetelnek, viszont ahogy már előttem sokan irták, minden a megfelelő szellőztetésen múlik! De bármilyen ablakot is választasz, a legfontosabb, hogy melyik céget választod, mert egyáltalán nem mindegy! Mielőtt megrendeled, érdeklődj minél több embernél, hogy jók-e az ablakok, mert nagyon sokan (csak a müanyaggal kapcsolatban tudok példákat irni) pl. kihagyják belőle a vasat, aztán persze, hogy nagyon hamar tönkre megy, meggörbül, stb vagy az nem állitsák be rendesen pl. az egyik szárny leljebb van mint a másik, ezáltal nem fog úgy működni, ahogy kellene....Szóval mindennek nézzetek utána rendesen. És kivánom, hogy legyen szerencsétek a választásban, mert a mai világban sokakat csak a pénz érdekel nem pedig az emberek elégedettsége!
2008. dec. 15. 11:54
 25/42 anonim válasza:
100%

Sziasztok.

Végső János vagyok,több mint 10 éve müanyag ablakot szerelek és értékesitek,nyilvánvaló a hely és az anyagiak is meghatároló hogy müanyag vagy fa?egy új családiházban jól néz ki egy fa ablak de egy panel lakásban nem annyira,a penésedést meg nem az ablaktól függ hanem attól is hogy ki használja a lakást,a fa ablaknál is lehet penészedés ha nagy a páratartalom a lakásban és nincs megfelelően szellősztetve,www.albalux.hu

2008. dec. 15. 20:30
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

lehet fa ablak is csak sokan praktikeres vagy vmi olcsó silány gagyi faablakok után általánosítanak. A jo minőségű faablak is nagyon főleg, ha festeve és kezelve van... évente 1szer...

De én műanyagot ajánlok, abból se szabad a legolcsóbbat megvenni... mert nem hiába olcsó, vmi nem stimmel vele! és van olyan műanyag ablak is ami faerezett mintás... Én kivitelező vagyok... az én házamon műanyag ablak van, a társamén fa ablak... egyikkel sincs gond :)

2008. dec. 16. 16:00
 27/42 anonim ***** válasza:
38%
amugy teljesen mind1 mert szellőztetni kell... :)
2008. dec. 16. 16:02
 28/42 anonim ***** válasza:
19%
annyi szellőzés nem elég amig kiosonunk a bejárati ajtón!!
2008. dec. 16. 16:04
 29/42 anonim ***** válasza:
74%

Jó reggelt mindenkinek. Engem nagyon meglepnek az itt leírt válaszok. Főként, hogy ilyen sokan azt mondják, hogy a fa az nem jó, csak a műanyag. Egy jól elkészített fát, szerintem nem lehet összehasonlítani a legjobb műanyaggal sem, de ez nem azt jelenti, hogy a műanyag nem jó, csak a fa esztétikusabb, és valóban engedi lélegezni a fát, bár ez már a műanyag esetében is megoldható... De az kizárt, hogy a fa meggörbüljön (általában 3 rétegben készül, száliránnyal beforgatva, ez már magában megakadályozza), és általában kap egy 3 rétegű lazúr felületkezelést, amit legalább 10 évig nem kell felületkezelni. Bármilyen színben készülhet... Én üzletkötőként dolgozok, járok asztalosokhoz is, és műanyagosokhoz is, de ha a pénz nem lenne gond, tuti hogy fát választanék. Ez az én véleményem.

Szép napot mindenkinek.

2008. dec. 17. 06:47
 30/42 anonim válasza:
65%
ne haragudjatok érte de ezzel a hülyeséggel már sirba tesztek hogy a fa szellözik!egy beeresztett bekent lefestett felület hol szellözik???? ha szabadon hagyod a párátol penészedik és korhadásnak indul. egyébként a fa ablak mellett is kell ablakot nyitni mert ez sem szellözik ill nem jo légáresztö. abban viszont azzal értek egyet aki azt mondja esztétikusabb szebb nyilván mert természetes anyagbol van.
2008. dec. 17. 07:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!