Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fiatalok! Ti hogyan vesztek...

Fiatalok! Ti hogyan vesztek házat/lakást ebben az ingatlanpiaci helyzetben?

Figyelt kérdés
Párommal mindketten dolgozó fiatalok vagyunk 25 és 30 év közöttiek. A diplomaszerzés miatt nekünk 1, ill. 2,5 év munkaviszonyunk van. Amióta dolgozunk a fizetésünk 90%-át ingatlan vásárlására tesszük félre, ezt viszont csak úgy tudjuk elérni, hogy jelenleg is a szüleinkkel élünk. Viszont eléggé elkeserítő a helyzet az ingatlan piacon, mindig mikor meglenne egy önerő, újabb 2-4 millió Ft-tal drágább minden ház, lakás. Sok hitelt nem szeretnénk felvenni, de így kilátásban sincs házvásárlás, ha ennyire növekszik az ára. Kb. 10-15 év kellene még mamahotelben hogy a tendenciát tartva és utolérve az árakat lehessen saját lakás, vagy minimális hitel mellett saját... Mi lesz a dolgozó emberekkel ebben az országban? Vagy tényleg mindenkinek nyugatra kell mennie dolgozni? Vagy csak jól kellene szavazni???

2021. aug. 4. 17:26
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

4 évig laktunk otthon, összespóroltuk az önrerőre a pénzt, és jó sok hitellel vettünk egy lepukkant, romos házat. A két kezünkkel újítottuk fel, csak a legrizikósabb lépésekhez hívtunk szakembert. Egy évig tartott a felújítás, de megérte. Most már itt lakunk, van egy gyönyörűszép, modern, felújított házunk, ami a másfélszeresét éri a vételárának.

Mi a baj a hitellel? Egyáltalán nem ördögtől való dolgo, ha értitek az egészet. Sőt, most éri meg, kvázi ingyen osztogatják. Hamarosan véget ér ez az időszak ahogy emelgetik az alapkamatot, én nem várnék még éveket.

29 éves diplomás pár, akik dolgoznak.

2021. aug. 5. 13:33
 32/41 anonim ***** válasza:
49%

28: "Az mar luxus kategoria ha valaki hitel nelkul vagy minimalis hitellel vesz hazat."

Eladtuk, amiben felnőttem és abból vettünk 2 kisebbet, olyat és ott, ami kijött ebből az árból, ennyi.

2021. aug. 5. 15:20
 33/41 anonim ***** válasza:
Igen, jól kellene szavazni, csak a barom szavaz olyan pártra, amelyik ellop mindent, amelyiket gyűlölik az unióban, amelyik uszít, amelyik gyűlöli a melegeket, amelyik azt hiszi h a kis ovisok mind nemet akarnak változtatni, amelyiknek fontosabb a stadion meg a vasút mintsem h költsenek az egészségügyre, oktatásra, vagy éppen 40 m-t h ki ne száradjon a Velencei-tó, amelyiknek a lehallgatásból sincs következménye (100/99 kormányfő belebukik ekkora aljasságba), amelyiknek az a fontos, hogy 500 ft legyen a benzinár, mert az adóját ellophatják. Sorolhatnám napestig. Nincs még egy ilyen aljas kormány Európában. Románia is mindenben előttünk jár már. Minden 2. ismerősöm külföldre ment, és inkább lakást bérel élete végéig kiszámítható körülmények között, mintsem itthon élnek egy korrupt, romlott országban.
2021. aug. 5. 16:52
 34/41 anonim ***** válasza:
83%

Na meg lehet idővel csökkennek az árak, előbb-utóbb minden lufi kipukkad.

Nem fog, már 11 éve tart ez.

2021. aug. 5. 16:54
 35/41 anonim ***** válasza:
41%

"nekem nem a heti egy pénteki buli az élmény"

Jó, nekem meg nem lenne élmény 30 évesen egy panelban lakni, amire van még 20 év hitelem. Nekem meg az az élmény, hogy itt ülök kint a teraszomon, a gyerek a szomszéd gyerekekkel medencézik, hátul épp érik a konyhakertemben a paradicsom, uborka, bazsalikom, holnap jönnek a barátok bográcsozni. Most én is mondhatnám hogy aki ezt nem éli át, az nem is él.

2021. aug. 5. 17:50
 36/41 anonim ***** válasza:

Tény, hogy meg kell találni az összhangot és átlag embernek korlátoltak a lehetőségei. Mert valljuk be a való életben azért nem arról van szó, hogy szuper családi ház vagy világjárás.

Hanem arról, hogy lemondasz a 2 szobás panelről, és csak 1 szobásat veszel, cserébe évente egyszer lemész a Balatonra meg Horvátba nyaralni.

2021. aug. 5. 18:09
 37/41 anonim ***** válasza:
90%

35: És a sajátod a ház egyedül?

Csak ha már hasonlítjuk a 2-t.

(Azt tényleg ne keverjük bele, hogy én pl., hogy fizetnék érte, hogy NE kelljen kertben barátokkal bográcsoznom, mert gyűlölöm az ilyen összejöveteleket.)

2021. aug. 5. 18:18
 38/41 anonim ***** válasza:

37-es, de most mi azzal mit kezdjünk, hogy te nem akarsz kertesházat, hanem jó neked a panel és másféle élményekre vágysz? Igazából ez kit érdekel?

A kérdező azt akarta tudni, hogy lehet önerőből gyerekekkel is kompatibilis otthonhoz jutni, mert neki ez fontos. Mi meg leírtuk, hogy úgy, hogy az ember már egyetem mellett is melózik és gyűjt. Ennyi.

Senkit nem érdekel, hogy neked mi az élmény.

2021. aug. 5. 21:01
 39/41 anonim ***** válasza:

Önkormányzati lakás?

A város ahol lakom van lehetőség előtakarékos önkormányzati bérlakásra.

Ezek 1-1,5 szobás lakások.

Ez azt jelenti,hogy fixen 5 évig lakhatsz benne.Havi 10.000 forintért bérled a lakást az önkormányzattól.

És havonta egy megtakarítási számlára 60.000 forintot kell félre tenned minden hónapban 5 éven keresztül,de az a te pénzed magadnak teszed félre.

5 év alatt pedig még bármi történhet az ingatlanpiacon.

A lényeg,hogy nem kell albérletbe menni vagy mama hitelezni.

Érdeklődni kell az adott önkormányzatnál,hogy milyen lehetőségek vannak.

2021. aug. 6. 22:32
 40/41 anonim ***** válasza:
Mely városokban vannak ilyen önkormányzati lakások?
2021. aug. 7. 09:00
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!