Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Após-Fűtésgondok.

Mit csináljak? Após-Fűtésgondok.

Figyelt kérdés

Az apósom kitalálta, hogy kb50000ftből teljesen szétveri a meglévő gáz rendszerünket, és majd egymaga csinál egy fatüzeléses, víztáras központi fűtést, nem hagyom, hogy a szobába egymás mellé tegyen még egy cserépkályhát, ami van az nem fűti ki a belső szobát, kevés meleget ad le amúgy is... viszont az is igaz, hogy a gáz nagyon drága.

Nem ért a fűtésszereléshez, rokon sincs aki segítene neki, sajnos csak tákol, ha azt mondja 1,5hét, akkor nekem jövőre se lesz kész, és baromira félek, hogy valamit jól elb egy szétbarmolt fűtetlen házban, mert vagy nem működik, vagy túlfűtődik és szétmegy a rendszer.

Karácsonyra jön a második pici, sajnos feléltük a tartalékainkat, nincs nekünk pénzünk, az apósnak is csak 50je van, 80m2 ebből, úgy hogy a kályha 90nem lehet fűtést szerelni... plusz nem ért hozzá, és akárhonnan nézem ebben a hülye időjárásban lehet egy hét múlva fűtésszezon... ő meg szept végére tervezi a tákolást.

Ötletek, hogy ezt hogy lehetne megoldani, hallani nem akar arról, hogy várjunk ezzel amíg anyagilag úgy állunk, hogy ha valami nem megy neki ki tudjuk fizetni a segítséget, na meg az anyagköltség(csőrendszer, csempe, új radiátor, a régiek törött "javított" félig nem működőek), viszont tele a pelusom, hogy mihez kezdek egy teljesen szétlőtt házzal, mert ha ő csináljak akkor luca székénél is lassabban dolgozik, sose ér rá, kapkod, tákol, összecsapja... itt töri a falat ott a padlót...

És ha azt számolom, hogy egy ajtó lefalazása neki 3hónap volt, úgy, hogy arra a falra egy textilpelust nem lehet kitenni... akkor egy komoly központi fűtés vajon mennyi.

Két kicsivel egy kétévessel meg egy újszülöttel hová meneküljek addig?

Milyen módon, hogyan lehet, mennyi idő alatt megcsinálni, ha ennyi pénzből akarja, működőre, régi rendszert szétszedni, az újat kiépíteni..

Teljesen kocka 80m2 ház, egy rossz cserépkályha van a közepén, konyha két szoba fürdő wc előszoba, a ház, teljesen szimmetrikusan, a két szoba egymásba nyílik, az előszoba-wc-fürdő légtér akkora mint egy szoba, 4rozzant radiátor, régi jó vastag vizes csövek, gáz kazán, keringető a padláson, azt hiszem nyitott a rendszer. Ezt kell megszüntetni, apósom úgy akarja, hogy a két szobában marad a radiátor, a konyhát és a fürdőt közvetlenül ki tudja szerinte fűteni a kályha(szerintem is, ha működik, bár a fürdőbe egy kis radit én tennék, nehogy fagyás legyen, a mostani cserépkályha miatt elfagyásra utaló jelek voltak, amikor csak azzal fűtött az albérlő a konyhában, csak azt a helységet használta, és bizony nagyon hideg volt mikor erre jártunk, pedig én nem vagyok fázós, és már jó 2órája le volt zárva a kályha, a kályha fala pedig a konyha fala, tehát bele lóg, nem egy falon keresztül kellett volna felmelegíteni)

2010. aug. 25. 12:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mert a gázt teljesen ki akarja dobni, és leválasztott részben van a kazán, ami nem a miénk, ezért.

Meg amúgy is az ő fejében ez megy.

2010. aug. 25. 18:29
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem az egészet, de miért nem szigeteltek inkább? pl, a padlás szigetelése kijonne ennyiből azzal 30%ot is megtakatíthatsz ha stukaturos mennyezetről beszélünk.pl.

50.000ből nem igazán lenne célszerű nekiállni, semminek.

és miért szar a cserépkályha? arra inkább lenne érdemes költeni szerintem. azt mennyiért csinálnák meg?

2010. aug. 25. 19:31
 13/16 anonim ***** válasza:
A férjed ez ügyben mit tud tenni? Vagy talán apja után kétbalkezes ő is? Miért nem áll neki a párod megjavítani a dolgokat? Az ő helyében én biztosan nekilátnék és megmutatnám az apósnak hogy hogyan kell nem elb*ni a dolgokat.
2010. aug. 26. 06:33
 14/16 A kérdező kommentje:

Sajna amihez nincs egér és billentyűzet ahhoz nem ért.

Jó a bútorokat rajz és a segítségemmel összerakta, meg egyedül ki tud cserélni pár apróságot(zár, izzó) de nem egy tipikus ffi ilyen téren.

Ő is inkább mesterembert hív, pláne ha nem tudjuk megoldani.

2010. aug. 26. 09:57
 15/16 anonim ***** válasza:
tényleg érdekelne, hogy mit jelent az hogy szar a cserépkályha:)és hogy miért nem inkább arra költötök:)
2010. aug. 26. 13:16
 16/16 anonim ***** válasza:

"Sajna amihez nincs egér és billentyűzet ahhoz nem ért."

Nem férfival házasodtál?

2010. aug. 27. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!