Milyen érzés lehet így élni? Ilyen helyen lakni?
Van egy ismerősöm Horvátországban, nagyon közel laknak a tengerparthoz, tényleg 5-10 percre onnan.
Tavalyi évet leszámítva az elmúlt 10 évben szüleimmel mindig Horvátba, és mindig ugyan arra a helyre járunk nyaralni.
Ezt az ismerősömet úgy ismertemh meg, hogy ahová járunk nyaralni mindig ott egy büfében melózik hétvégente, amúgy 22 éves srác. Érdekesség, hogy Dawid-nak hívják (w-vel), tud magyarul is, nem anyanyelvi szinten, de nagyon jól megy neki. Azt mondja turisták között nőtt fel, és arrafelé nagyon sok a magyar turista.
Elég gyakran írogatunk fb-on (helyesírás nem nagyon megy neki, mindent úgy ír ahogy kiejteni kell a szavakat), azt mondja júniustól szeptemberig a chillezésről szól nekik minden, akkor kevés a meló is (rendszergazda féleség, de nem az a tipik kocka, munkán kívül nem is igazán kockul).
Ilyen 8 fős bandájuk van, helyiek, elmúlt pár évben arról szólt minden nyaralásom hogy velük lógtam. Nyáron ők csak kedden és csütörtökön járnak be melóba, mivel nincs is annyi munka, meg a cégek akiknek bedolgoznak ott is mindenki szabadságol, leállások vannak olyankor.
Legtöbb napjuk úgy telik, hogy délelőtt már mennek ki, de nem a rendes tengerpartra, ilyen eldugott helyre, ilyen benőtt gazos tengerparti hely, és sokszor egész éjjelig ott vannak, söröznek vagy betépnek, visznek magukkal kis hangfalat, zenét hallgatnak, sütögetnek, semmi folytonos telefonnyomkodás meg ilyenek... (jó párszor voltam már én is velük).
Valahogy nekem ez nagyon bejön, nem tudom miért de szeretnék én is így élni. Alig várom már hogy idén menjünk, már le van foglalva :)
Azt mondta idén nem számítanak sok turistára, mivel elvileg majd fogják kérni az oltási igazolványt, és egyik országban sincsenek még olyan sokan beoltva mint nálunk, azt mondja ott nekik pl esély sincs, alig oltanak, náluk is volt már majdnem mindenki koronás, és több mint valószínű hogy nyáron megint lesznek, valahol úgyis elkapják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!