Lehet olyan helyen lakni valahol, ahol csend van?
Két hobbim van, a túrázás és az olvasás. Utóbbit nagyon szeretem (szeretném) kint az udvaron csinálni, mikor jó idő van. Szerintem nem annyira nagy igények.
A gond az, hogy eddig még soha nem laktam olyan helyen, ahol csendes lett volna a környezet:
- lakótelep a vasút mellett
- kisváros falusi része: flex, láncfűrész, traktor, fűkasza, cross-motoros az utcában, ráadásul a szembeszomszéd kutyája valami ideggyenge dög volt, napi 26 órát ugatta a semmit
- Budapest
Most egy kicsi, pihenő övezetes faluban lakok, nem véletlenül és nem kevés pénzért költöztem ilyen helyre, de itt is alap a fűkasza-flex-láncfűrész szentháromság, a szomszédom éjjel gondol egyet és próbálgatja a motorját, pár házzal odébb van egy sufni-autószerviz, a srác az utcában "teszteli" a kocsikat (értsd: egyesben tiltáson megy fel az emelkedőn úgy, hogy üvöltsön a motor is meg a zene is) + van még pár ember aki szerviz nélkül ugyanígy közlekedik, stb.
LÉTEZIK olyan hely, ahol a kertbe kiülve lehet a csendet, madárcsicsergést élvezni?
(Olyan luxusokhoz ragaszkodnék, mint a közmű, és a 30-40 perc sétával elérhető tömegközlekedés, ill. inkább olyan helyeket preferálok, ahol van hegy/hegység, erdő)
Volt balaton közelében telkünk.
Néha le kellett mennünk füvet nyírni, de mondtam is hogy itt zajosabb az élet tízszer mint otthon, budán.
Akkora traktorok hogy alig fér el az úton, fűkasza, rohadt nagy forgalom, főleg nyáron.
Szerencsére sikerült eladnom.
Szerintem neked egy tanya kéne, de falu semmiképpen.
Ja, és érdekes, de a faluban dolgozni nemigen láttam senkit, de a kocsma mindig tele volt...
Szívesen élnék tanyán, csak egyrészt nem sok tanya van hegyekben, másrészt nem hiszem, hogy onnan van tömegközlekedés = nem tudnék dolgozni járni. Az meg, hogy a tanyából éljek, hát nem tudom... Ha nem olyan lenne az időjárás amilyen, még meg is érne egy próbát, de így minden évben látni hogy tönkremegy a termény és a gazdálkodók a megélhetésükért aggódhatnak...
Egy ilyen nagyon tetszene, olyan helyen mint a videón van:
Csak hát nincs 70 millám.
Nem várom el, éppen ezért kérdezem, hogy hova költözhetnék esetleg.
A füldugó mióta olyan, mint a csend és madárcsicsergés? :D
Egy darabig kijártam a közeli erdőbe egy vadászleshez olvasni, de telefészkelték a darazsak, szóval ennek az opciónak lőttek.. :/
A fűnyírásban meg az idegesít, hogy délután 5-től este 10-ig megy nonstop, mert minden szomszéd máskor áll neki, egyik befejezi, a másik akkor kezd rá
.. de még ez a legkevésbé zavaró zaj, a sufniműhelyes hülyegyerek pl jobban zavar, annak még értelme sincs.. :(
"Odébb" hova? :D azért mentem a leshez, mert oda felmásztam és volt ülőhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!