Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a többgenerá...

Mi a véleményetek a többgenerációs együttélésről?

Figyelt kérdés
Ha mindenkinek van egy külön lakrésze például külön emeleten...

2021. máj. 13. 11:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk jól müködik.

A ház a miénk, az alsó szinten lévö lakásban anyósom él, mi a fölsö szinten.

Teljesen külön nyílik a lépcsöházból, tényleg el van a kettö választva.

Mindenki betartja, hogy a másikhoz nem szaladgálunk csak úgy át, egy telefont elötte megeresztünk, ha valamit akarunk.

Jó ideje élünk így, eddig nincs gond vele.

2021. máj. 13. 13:15
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Nem a legjobb.

Nekünk a kert közös a nagypapával, akivel jóban vagyunk. Még így is vannak konfliktusok és nagyon idegesítő dolgok.

(Nem nagyon volt más opciónk ezen kívül, ezért élünk itt.)

Ha rossz a viszony és/vagy ennél is jobban össze vannak zárva az emberek, az szerintem rövid úton katasztrofális helyzet lesz...

2021. máj. 13. 13:30
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Ha az anyós, após, nagyszülők nem avatkoznak a fiatalok életébe, ha a fiatalok nem akarják átnevelni az időseket, ha az egybekelés előtt valaki nem tiltakozott a házasság ellen - akkor nyert ügyük van.
2021. máj. 13. 18:12
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
Általában az a dolog adott, hogy a szülőknek van egy (nagyobb) házuk, amit olyanra építettek, és úgy rendezték be, ahogy nekik tetszett, a fiataloknak pedig átengednek egy részt belőle, vagy bővítik a meglévő házat.Persze, hogy nem egyszerű összehangolni az anyagi-ízlésbeli, erkölcsi dolgokat, de ha mindenki az előnyök szempontjából próbálja megközelíteni a dolgokat, lehet ez nagyon jó is.A kulcsszó: a magánélethez való jog, de úgy, hogy senki ne lépjen bele a másik önérzetébe.
2021. máj. 13. 19:30
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Alapvetően az életvitel, életritmus a meghatározó valamint az emberi természetek összeférhetősége. Itt velünk szemben a gazdag...ék kétszintes, ki tudja hány lakrészes, hány szobás, hatalmas kertes házában sosem lakott a korán férjez ment nagyobbik lányuk, máshol laktak kezdettől fogva, aztán a 4 gyerekkel is. A kisebbik lány egy ideig ott lakott, külön emeleten, de már pár éve ő sem (ő talán még nem ment férjhez).
2021. máj. 13. 20:42
 16/22 anonim ***** válasza:
32%
Egy esetben tudom elképzelni, hogy jól működhet: Ha azok a családtagok, akik egymás mellett szeretnének élni, felkeresnek egy tervezőirodát és olyan társasház megépítéséhez kérnek tervet,ahol mindenki a saját elképzelése szerint létrehozott, saját pénzből megépített független lakásban lakik, és mindenben a társasház szabályait követik. Itt nem lehet szó ebben az esetben olyan sérelemről, ami ezeket az együttlakásokat nehezíti: én építettem saját pénzből, ti meg csak beteszitek ide a feneketeket a készbe és még vágjátok a pofákat, ha nekem n em tetszik minden, vagy az, hogy ki milyen arányban fizeti a költségeket,nehán a házon lévő hiteleket.
2021. máj. 14. 07:59
 17/22 anonim ***** válasza:
93%

Úgy látom hosszú életem során, hogy többségben vannak azok az esetek, ahol nem jönnek ki egymással a generációk. Ám, szerintem nem ennyire vészes a helyzet, csak nem annyira publikusak azok az esetek, ahol megvan a megértés.

Minek is írná valaki, hogy "mit csináljak? Nagyon szeretem az anyósomékat!".

Az viszont gyakori kérdés, hogy "mit csináljak, mert az anyósom mindenbe beleüti az orrát, nem hagy bennünket még önállóan lélegezni sem?".

2021. máj. 14. 09:07
 18/22 anonim ***** válasza:
18%
Az első le lett pontozva, pedig ő írta a lényeget. Régen a nő férjhez MENT, majd beköltöztek a szülői ház végébe, ha több testvér is volt, egymás után laktak. Na és ki volt még otthon míg az urak dolgoztak? Hát az anyós! Azaz a férj anyja. Az anyósviccek anyósa mindig a férj anyja, mert közte és az asszonyka között zajlik a harc a kisfiúért-istenségért, kinek hogy látszik. Na ezt nem akarják a nők és az összes ilyen kérdést ők teszik fel :)
2021. máj. 14. 11:23
 19/22 Senior Séf ***** válasza:
48%
Szerintem nem szerencsés. Tudod, mit jelent megHÁZ-asodni? Azt, hogy HÁZ-as leszel. Azt, hogy házad lesz. Saját házad. Régen amikor a legény nősült, összejött sógor-koma-jóbarát, és kalákában felépítették az ifjú pár házát. Föld volt mindenhol, a faanyagot az urasági erdőkből megkapták, a nádat, vagy szalmát meg csak le kellett aratni. Saját életet kezdtek, amibe nem szólt bele senki. Még az ősök is csak tanácsokat adhattak, aztán, hogy mi lett a vége, azt el kellett fogadniuk.
2021. máj. 14. 16:34
 20/22 anonim ***** válasza:
30%

Hagyd, a sok meny úgyis lepontoz.

Szép nyelv a magyar: menyecske, menyasszony, menyem... mennyémá

2021. máj. 14. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!