Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Többgenerációs együttélés...

Többgenerációs együttélés elfogadható számotokra?

Figyelt kérdés

Létezhet e bármiféle kifogás arra,hogy miért nem képes a pár akár albérletbe is elmenni ,mert arra hivatkoznak,hogy a szülők örömmel fogadták,hogy ottmaradtak hiszen 3 szintes 5 szobás házban bővel elférnek.Az egyik szintre sok-sok pénzt ráköltöttek ahelyett,hogy sajátban gondolkodnának...

Nem szégyen ez a mai világban?

2011. febr. 11. 14:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Foglalkozz magaddal. A szégyen kategóriába egészen más kaliberű dolgok tartoznak.
2011. febr. 11. 15:02
 2/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem szégyen..Vannak családok akik nagyon jól kijönnek egymással.Akik tudnak egymással együtt élni..Minek menjen albérletbe akkor,ha ott van a kész ház is??
2011. febr. 11. 15:02
 3/20 anonim ***** válasza:
88%
miért lenne szégyen? minek kidobni az albérletre a pénzt, ha jól megvannak, és a pénzt a sajátra költötték, családban marad
2011. febr. 11. 15:06
 4/20 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos egyeseknek fáj,hogy vannak még összetartó szerető együtt élni alkalmazkodni tudó családok.Na az irigység az a szégyen...
2011. febr. 11. 15:07
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
Igen, elfogadható. Mi is így élünk. Panel lakásba soha nem költöznénk, magánházra meg soha nem tudnánk felvenni akkora hitelt, amit még az életünkben vissza is tudnánk fizetni. Jól megvagyunk egy nagy családként. És képzeld mi nyaralni is mindig 2 autóval megyünk, szülőkkel és nagyszülőkkel együtt. Ez ám a szégyen mi?! Tudod mi örülünk annak, hogy együtt vagyunk mind, addig amíg lehet.
2011. febr. 11. 15:08
 6/20 anonim ***** válasza:
77%
Engem az bosszant az ilyenbe,hogy mi van ha van egy testvér? Az akkor gyakorlatilag ki van semmizve.Egy ismerősöm is így járt, a szüleinél lakott a tesója meg párja a közös gyerekkel. A szülök belefogtak egy építkezésbe,amibe a testvérék is adtak vmennyit. A ház most 2 szintes és 6 hálószobás. Igen ám,de a szülök meghaltak,és most ismerösöm ott van,h testvére nem tudja kifizetni a házból rá eső részt,eladni nem akarják mert hát nekik is tényleg benn van elég sok pénzük. Ismerősöm meg maradhat albérletben a párjával,akivel már gyereket és esküvöt terveznek. Igaz,testvére felajánlotta h költözzenek be az alsó szintre,de ő nem szeretne. Külön szeretne élni a családjával.
2011. febr. 11. 15:14
 7/20 anonim ***** válasza:
91%
Sokkal kényelmesebb is így. pl. a nagyszülők tudnak vigyázni majd az unokákra bármikor meg hogyha betegek a nagyszülők, vagy egyedül maradnak , még mindig ott vannak a "gyerekek" akik segítik őket :) ráadásul tényleg miért dobnák ki a pénz albérletre, amikor ott a nagy ház?
2011. febr. 11. 15:15
 8/20 anonim válasza:
89%
Szerintem nem szégyen!Sőt ha a kijönnek a szülőkkel akkor miért ne.Ennek annyi veszélye van hogy a szülők mennyire szólnak bele a gyerekek életébe, ahol esetleg már saját gyerkőcök is vannak.Sőt van egy ismerősöm, ahol sokáig egy házban laktak a szülök és a két gyerek úgyhogy már mindkét gyereknek volt házastársa és gyereke.Ha ezt ők egymás között letudják rendezni miért ne.És hát ha én ilyen szituban lennék, én is inkább élnék a szüleimmel, vagy a párom szüleivel egy több generációs kertes házban,ahol a gyerekeim kimehetnek a kertbe játszani, mint bent a városban egy kis albérletben, ahonnan bármikor kirakhatnak, meg ellenőrizgetnek, és max a szmogos utcára vihetem le a gyereket sétálni!
2011. febr. 11. 15:22
 9/20 A kérdező kommentje:

Bevallom Rólunk van szó...de ha másképp teszem fel a kérdést akkor nem válaszolnátok ilyen őszintén.

Ma nekem esett valaki,hogy ez nem normális dolog.

2011. febr. 11. 15:22
 10/20 anonim ***** válasza:
51%

Ha én önmagamat nézem, nekem sem normális dolog, soha nem élnék együtt szülőkkel. Bármilyen jó fejek a szülők, azért mindig előfordulna, hogy átugranak csak úgy, tudnám, hogy ott vannak 10 méterre, hallják a zajainkat. Ha anyámékkal élnénk, az maga lenne a katasztrófa, pedig arany emberek. Egy szülőtől nem lehet elvárni, hogy ha megkapja a lehetőséget, akkor ne nevelje tovább a 40 éves fiát is, lássa el kéretlen tanácsokkal, mondjuk a gyereknevelést illetően. Az se venné jól ki magát, amikor éjjel részegen hazaesve a szülőkkel kellene összefutni, vagy hallani a mindenféle szexzajaikat, és ha esetleg valamelyikük mentálisan leépül, akkor annak látványa engem is elég hamar leépítene.

Nem tudok egy olyan okot sem elképzelni az együttélés mellett, ami kompenzálni tudná a sok-sok hátrányt.

2011. febr. 11. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!