Budapesten vagy Debrecenben élnétek szívesebben?
"Jó, csak ebből meg elég rosszul jön ki mind a kettő, egy Budapest-Debrecen meccsben meg legalább van magyar győztes :)"
Ebből az összevetésből torz képet kapnál... és sz@rt sem érne az a győzelem...
Akkor Debrecent ne Grazhoz hasonlítsuk, és ne Budapesthez.
A Financial Times sokkal-sokkal magasabbra tette a mércét Debrecennel kapcsolatban:
31 -Na, ne már! Vagy mégis?
A TOP-10-es lista:
1. New York
2. Montreal
3. Berlin
4. Hong Kong
5. Manama
6. Abu Dhabi
7. Düsseldorf
8. Dubai
9. Zürich
10. Debrecen
Azt hittem kamu, de utánanéztem és kiderült, hogy egyáltalán nem kamu!
Ez viszont valóban magyar dicsőség! Csak (itthon) kevesen tudnak róla.
6-os, én debreceni vagyok, és nekem van egy tesóm, aki régebben mindig Pestre akart ki költözni, mert hogy neki az az "Álom városa"
Aztán amikor kiköltöztek Pestre, amilyen gyorsan csak lehetett haza költöztek volna ( csak mivel ott dolgozott ezért maradnia kellett még nekik pár hónapot ) mert sok a forgalom, és ahol nincs semmi az általában az idióta bármikor tele dobálják szeméttel.
Nyilván Debrecenben is van szemét, meg mindenhol, de azért bőven nem ennyi, mert ugye Pest az rohadt nagy, emellett Debrecen jóval kisebb, és kevesebb is a turista.
És még mielőtt mindenki leszavaz, elmondom hogy én is voltam már többször is Budapesten hetekig, hónapokig és tényleg nagyon forgalmas, és szemetes sok része és elég sok a bűnöző is. ( Pl. 5,6,8 kerület )
Igaz hogy több munkalehetőség van Pesten, de azért ezt a költözést tényleg meg kell fontolni, mert könnyen hasonló lehet a vége
Egyébként szép napot mindenkinek! :D
33-as: a Semcorp egy a sok közül.
"Öt év alatt 680 milliárd forint külföldi befektetés érkezett Debrecenbe"
Ez horribilis összeg. És ez már a Debrecenben működő tőke...
Ebben nincs benne sem a BMW, sem a többi most folyamatban lévő, épülő nagyberuházás.
Az a baj, kedves 36-os, hogy ennek a bejövő tőkének egyszerűen nincs igazán látszata...
Egyrészt, mert Debrecen körül minden épül le, ezért már 40 km-ről is idejárnak az emberek dolgozni, áramlik be a tömeg, szóval sajnos még mindig az a legnagyobb probléma itt, hogy ha, az ember elveszti a munkáját, lehet, hogy hetekig, hónapokig nem talál semmit, főleg, ha normálisabb melót akar.
A másik probléma ugyanis az, hogy a bejövő cégek 90%-a sorra keres gyári munkást...
37-38. Szerintem te el vagy tévedve - és nem is kicsit.
De persze azt írsz amit akarsz.
Nekem nem azzal van bajom amit írsz, hanem a mentalitásoddal: a mindenen nyekergő, lehúzó, negatív vergődéssel!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!