Budapesten vagy Debrecenben élnétek szívesebben?
Én budapesti vagyok hetedíziglen, egyelőre ezen nem is akarok változtatni, mert ezt szoktam meg.
Viszont totál röhejesnek tartom ezt a "Debrecenből hiányoznak a hegyek" kifogást!
Milyen hegyek vannak Budapesten? Gellérthegy, Jánoshegy?
Csupa hegynek csúfolt,jószerivel domb, amit 20 évente ha felkeres valaki, aki konkrétan nem ott lakik.
Aki komolyan odavan a hegyekért, az azokat nem Budapesten keresi, hanem professzionálisan eljár hegyet mászni, túrázni, nem pedig a vasárnapi ruhájában sétál a Gellérthegyen!
Debrecenben sem kell nélkülözni a tavakat, még a "hegyet" sem!
Aki igényes kikapcsolódásra vágyik, keresse fel Erdőspusztákat
és aki még itt is unatkozik, azzal fejben van valami gond!
21
Eléggé ideges lettél. :)
Én például szeretem, hogy a lécsőházból, vagy akár az erkélyről rálátok a.... Jó, dombokra.
A munkahelyem meg a tövükben van.
Kell nekem ez a közeg.
Legszívesebben he.. Jó, dombon laknék.
Amúgy én szeretem a hegyeket, dombokat, de nem feltétlen menetelni. Inkább laknék domboldalon, hétvégén megfelelő mennyiségű alvás után rendezném a kertet, majd chilleznék ott, esetleg áthívnék barátokat és sör+grill, mintsem 6 óra alvás után utaznék és menetelnék egész nap, majd hétfőn fáradtabb lennék, mint pénteken, de a természetben létet nem pótolta...
Tehát nem gondolnám, hogy aki igazán szereti a hegyeket (jó, és dombokat) az túrázni fog és ez oda-vissza igaz, mint matekból az "akkor és csak akkor" összefüggés.
Debrecen nem mérhető a budapesti mércével!
Budapestet elsődlegesen Bécshez, Prágához, Varsóhoz lehet és kell hasonlítani! A fekvése szép, gyönyörű épületekkel - de aztán itt vége is az egésznek, mert koszos, lepusztult, lenyúlós, "bevándorló"teljes, kétszínű.
Debrecent Kassával, Brnoval, Graz-cal érdemes összevetni.
Ez az összevetés viszont sokkal biztatóbb, mint Pest összevetése a kategóriáján belül.
Magyarországon vannak szebb városok (Pécs, Szeged, Eger) de nagyobb és jobb nemigen. Ez van. (igaz, hogy a jelenlegi Debrecen kezd nagyon szuperré válni, 10 évvel ezelőtt nem sok vonzót lehetett felfedezni benne)
"Budapestet elsődlegesen Bécshez, Prágához, Varsóhoz lehet és kell hasonlítani! Debrecent Kassával, Brnoval, Graz-cal érdemes összevetni."
Jó, csak ebből meg elég rosszul jön ki mind a kettő, egy Budapest-Debrecen meccsben meg legalább van magyar győztes :)
#28 Miskolc háromszor akkora, mint Eger, inkább Péccsel hasonlítható össze, Eger meg Sopronnal, Veszprémmel. (Azzal egyetértek, hogy Szeged szebb, mint Debrecen.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!