Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Létezik olyan elektromos vagy...

Létezik olyan elektromos vagy akkumulátoros eszköz mely segítségével könnyedén lehetne száraz vastag fa gerendákat darabolni?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sok mindenhez értek. De ezeket össze kellene vágni. Kézi fűrész segítségével nagyon fárasztó és hosszadalmas lenne. Létezik olyan akkumulátoros vagy elektromos egykezes fűrész mely erre alkalmas lenne és könnyen kezelhető? Szóval nagy szakértelmet nem igényel. Ha van ilyen mi a pontos elnevezése és milyen áron adják? Köszi előre is.

febr. 6. 21:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Miért kell, hogy egykezes legyen? Azok vastag fagerendához nem igazán alkalmasak szerintem, bár komolyabbat még nem használtam, csak közepes akksisat.
febr. 6. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Vastag fa gerendákat láncfűrésszel szokás darabolni.

Esetleg, ha hosszirányban sikerül elhasítani vasékkel, feszítővassal több részre, amelyek elég vékonyak, akkor ezek már kézi fűrésszel is darabolhatóak.

febr. 6. 21:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát ilyen közepesen vastag igazából. Szóval én azt olvastam a láncfűrész nem arra van kitalálva és csak szenved tőle. De amúgy sincs nekem láncfűrész. Nem is értek hozzá
febr. 6. 22:28
 4/10 anonim ***** válasza:
#3: De, a láncfűrész pont arra (is) van kitalálva. Esetleg ha azt nem akarsz van még az orrfűrész, de az nem biztos, hogy tudja azt a vastagságot.
febr. 6. 22:58
 5/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Láncfűrésszel írtják az őserdőket. Tehát erre van litalálva.
febr. 7. 04:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen a láncfűrész fa kivágásra és annak kuglizására találták ki nem erre állítólag. Meg nekem amúgy is olyan eszköz kell amivel egyedül meg tudnám oldani. De egyébként is hiába vennék láncfűrész ha nem értek hozzá nem akarom magam veszélybe sodorni most ezzel.
febr. 7. 10:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Mert ha valaki nem ért hozzá akkor abból nagy baj is lehet. Valami egyszerűbb gép kéne.
febr. 7. 10:35
 8/10 anonim ***** válasza:

A láncfűrész nem csak fa kivágására van kitalálva. Rönköket, gerendákat is ezzel vágnak. Az ácsok is láncfűrésszel darabolják a gerendákat, meg a fakötések, csapolások kivágásait. Tüzifát is láncfűrésszel vágják. Nekem is hoztak 50-60cm átmérőjű rönköket 2-3méter hosszúakat, láncfűrész nélkül nehéz lenne összevágni.

Másik megoldás ugye, hogy széthasítani hosszába vasékekkel, és szalagfűrésszel darabolni. Mindenki másképp csinálja. Régen meg kézifűrésszel dolgoztak, fűrész két végét megfogták, egyik ember húzta, a másik nyomta.

A famunka nehéz fizikai munka. Ha nem tudod magadnak csinálni, akkor hívj ismerőst akinek van láncfűrésze, vagy hívnod kell fűrészes embereket.

febr. 7. 13:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát létezik éppen egykezes akkus láncfűrész is, 15 cm vágáshosszal, piacon már 15 körül kapsz. De ennek olyan kicsi a láncsebessége, hogy fél kézzel fűrészelsz, másik kézzel meg tartod a könyvet. Kiolvasod a Harry Potter-sorozatot, mire végzel a fűrészeléssel.

Ráadásul ezeknek az olcsó kínai akkus gépeknek az akkuja nem sokat bír ám, fűrészelési időben sem, meg tartósságban sem, lehet venni havonta egy új akkut. Ha használod, akkor azért, ha meg nem használod, és magától lemerül, akkor meg azért.

Valóban jól írják, hogy a láncfűrész van erre kitalálva. 15-ért márt ezt is kapsz a piacon. Ez se profi felhasználóknak készült nyilván, de alkalmi fűrészelgetésre nagyon megteszi. Egy komolyabb kínai, amire már hosszabb távon is számíthatsz (persze nem teherautónyi fákra gondolok), az is van 30-35 körül.

Ha van fűrészbakod, úgy könnyebb, főleg, ha valaki tartja a fát. Ha nincs, akkor meg a fa egyik végét felteszed egy gerendadarabra, rálépsz v. térdelsz, és a felfelé álló végét elvágod.

Minden más csak kínlódás, ha nem csak pár vágást akarsz.

febr. 7. 14:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Esetleg egy orrfűrésszel (kardfűrész) próbálkozhatsz. Van belőle akkus és hálózatos is. Lényegesen lassabb mint a láncfűrész, de azért gyorsabb mint kézzel nyiszatolni. Persze, ha egy láncfűrész használata ennyire problémás neked, akkor lehet, hogy ezzel is összekaszabolnád magad.
febr. 8. 03:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!