Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek nagy baj ha 2...

Szerintetek nagy baj ha 2 gyerek van es csak 2 szobas csak a haz?

Figyelt kérdés

Felesegemmel vettunk iden hazat de nagyon kicsi, 2 szobas. Azert vettuk meg mert jo arban volt es elotte 1 szobas lakast bereltunk. Igy most sajat a haz es anyagilag is jobban jarunk a torlesztoreszlettel mint az alberlettel. 2 szobas alberlet mar dragabb lett volna mint ennek a lakasnak a torlesztoje, sot az 1 szobas is dragabb volt kicsivel. A 3 szobas ami idealis egy csaladnak annak a berlese meg foleg draga.

Szeretnenk hamarosan babat es 1 szoba az eleg is egy gyereknek, nekunk meg ott a masik, viszont 2 gyereket szeretnenk majd ugy, hogy lehetoleg csak par ev kulonbseggel, talan 2-4 ev.

Lehet nem lesz eleg penzunk arra hogy masik hazat vegyunk mielott lenne 2 gyerek, igy 2 gyereket kellene nevelni 1 szobaban.

Felesegem ugy nott fel hogy mindig volt kulon szobaja ugyhogy ez szamara ismeretlen. En ugy nottem fel hogy csak kesoi teenager koromban volt kulon szobam es az mar nagyon rossz volt. Ugy gondolom hogy 8-10 eves korig nem lehet problema, kulon nemu testvereknel sem.

Tavlati tervunk persze az hogy szeretnenk nagyobb hazat de gyerekvallalassal ez miatt nem akarok 8-10 evet varni.

Ti mit gondoltok errol?

2020. dec. 13. 14:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%

Simán elvannak kamasz korig a gyerekek (külön neműek is) egy szobában. Szerintem ez csupán nevelés kérdése.

Sokára lesz még mire betöltik a 16-ot és jönne aludni hozzájuk a barát/barátnő.

Én azt látom, hogy sokan feleslegesen nagy házakban laknak. 18 évesen sok gyerekből kollégista lesz, vagy egyszerűen önállósodik és akkor ott maradnak a szülők a nagy hodájokban kettesben.

2020. dec. 13. 14:28
 2/15 A kérdező kommentje:

Egyebkent is szeretnenk nagyobb hazat, akkor is ha a leendo gyerekeink 18 evesen elkoltoznek.

Kulfoldon elunk es ha valaki jon hozzank pl anyukam akkor lenne vendegszoba, na meg lenne tobb tarolasi lehetoseg, akar egy szoba irodanak berendezve.

Jelenleg kicsi a porta, igy nem tudnank boviteni a hazat

2020. dec. 13. 14:35
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Igazából 1 gyerekkel is a 3 szoba ideális (hogy nektek is legyen külön háló), de ha nincs, hát nincs. Nem lehet egyből álmaid házát megvenni. Most előreléptetek az eddigiekhez képest, örüljetek ennek, idővel meg majd váltotok.
2020. dec. 13. 14:38
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

Alapelvárásnak kellene lennie manapság, hogy ahány gyerek annyi (háló)szoba, + a szülői háló és a közösségi tér, azaz a nappali.

Ettől még a legidősebb gyerek 12 éves koráig lehetnek a gyerekek egy szobában akár 3-an is. Az már más kérdés, hogy akár egy 2-3 éves gyereket mennyiben zavar egy éjjel üvöltő csecsemő, de később egész jól ellesznek, egy darabig.

Én a helyetekben mihelyt tervben a második gyerek, azonnal kezdeném árulni a házat, ha van még hitel azt kifizetni és a maradékot önrészként beleadva vennék hitelre egy végleges, 3 szoba+nappalis házat. A gyerekeknek sem jó a sok költözés.

2020. dec. 13. 14:49
 5/15 A kérdező kommentje:

Jelenleg penzt gyujtunk es nagyjabol 3 ev mulva vallalkozasba akarom befektetni. Ha az beindulna akkor konyebben tudnank hazat venni.

A mostanit nem szeretnem eldani mert alacsony a torlesztoje es inkabb kiadnam berbe, ha kapnank igy is hitelt, hogy van mar 1 lakashitelunk.

Talalkoztam olyanokkal akik igy csinaljak.

2020. dec. 13. 14:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Okos gondolat, amennyiben kapsz még hitelt az újabbra.

Írtad, hogy külföldről van szó, így az ottani hitelfeltételekkel nem vagyok tisztában, de egy kezdő vállalkozás nem szokott a bankok felé túl jó ajánlólevél lenni. Amellett itthon kell önrész is, ha ott is, akkor miből fogod azt fizetni, ha minden megtakarításotok a vállalkozásba megy bele?

2020. dec. 13. 15:09
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem minden megtakaritas menne a vallalkozasba, inkabb arra kellene a megtakaritas hogy ha esetleg nem indul be idoben a business akkor legyen tartalek penzem

A bank azt mondja hogy 2 ev kell legalabb ha vallalkozo valaki, de gyakorlatilag ugyan ugy 2 ev munkaviszony kell legalabb ha alkalmazott vagy. A kulonbseg hogy alkalmazottkent nem feltetel hogy hany helyen dolgoztal az elmult 2 evben. Az adobevallast nezik ,meg az elmult nehany honapi bered.

Nalunk az onreszre eleg nehany szazalek, 3.5% onero is eleg.

2020. dec. 13. 15:15
 8/15 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem igazán csak társasházban számít, hogy legyen külön szoba a két gyereknek. Kertesben egynemű gyerekeknek elég az egy szoba, külön neműeknél pedig két fél szoba. Akár egy nagyobbat leválasztva.

Kamasz koromban a 8nm-es félszobában hédereztünk a haverokkal, ágy asztal, szék, meg egy ruhásszekrény. A legkirályabb volt. Egy időben még egy dobszerkó is fel volt állítva! :D A fiúk 13-14 éves kortól úgyis megindulnak, mennek haverokhoz, lányokhoz, öcsém pl. du. hazajött az iskolából, megebédelt, és este 7-8-ig haza se jött. Ha rossz idő volt, vagy ő ment, vagy hozzánk jöttek a haverok.

2020. dec. 13. 15:25
 9/15 anonim ***** válasza:
52%
Vagy ketté választani az adott szobát, vagy galériát épiteni alvás célra. Lent pedig alvo rész, plusz a tobbi szekrény asztal stb...
2020. dec. 13. 16:21
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

6-os vagyok

Így ahogy írod, teljesen észszerű!

Jó egészséget, sok szerencsét a terveidhez!

2020. dec. 13. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!