Jogos lenne, ha szólnék a felső szomszédomnak, hogy ne dübörögjön felettem egész nap?
Tapasztalatból mondom, hogy a kérdező hiába csináltat hangszigetelést. Azt azon az oldalon kell, ahol a zaj keletkezik, tehát a felső szomszédnál.
Mi is csináltattunk magunknál, aminek az lett az eredménye, hogy a szomszéd nem hallja a mi tévénket, ellenben mi halljuk, ahogyan a gyerekei üvöltözve marakodnak egymással. Nekik lett jobb a mi költségünkön.
Nyilván ha több ember (ez esetben gyerek) szaladgálna a fejem felett az arányaiban is rosszabb lenne, de ez a 1-2 felnőtt ember egész napos dübörgése simán felér ugyanennyi gyerekkel. Most is hallom, ahogy járkál felettem egyfolytában.
Én igazából nem jártam még utána ennek a szigetelés dolognak, de nem szívesen költenék erre x tízezer forintot, főleg, hogy úgy látszik, nem is működne úgy, ahogy kéne.
Tornázást is meg lehet oldani emberi időben, vagy ha valamit tenne maga alá, cipőben csinálná, vagy akár csak a konyhában, előtérben és nem a fejem felett közvetlenül. Aki egész nap dübörögni akar az meg szerintem ne lakjon társasházban. Pofámról lesülne a bőr, ha minden mozdulatomat hallgatnia kéne az alattam lakónak. Ez lenne a hisztizés? Szép, hogy valaki nincs tekintettel a másikra és aki szív miatta az hisztis. Vajon miért nem ajánlják a futópadot sem társasházba? Talán mert élhetetlen környezetet teremt az alsó szomszédnak?
27-es, ez jó ötlet, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!