Társasházi közös tulajdonban lévő strang kanyarját a felső szomszédom levágta, most nincs nálam fűtés. Mit tehetek?
A közösképviselőnek szólj első körben.
Ha nem intézkedik, akkor kérj birtokvédelmet a Jegyzőnél.
Én egyszer egy nem helyben lakó szomszédom felújítása miatt jártam így. A közös képviselővel azonnal üzentem, de azt üzente vissza, hogy majd a felújítás végén úgy 3-4 hét múlva tudja csak helyreállítani.
Erre elmentem egy ügyvéd barátomhoz, hogy ilyenkor mi a teendő?
Az ügyvéd egy félóra alatt szerzett árajánlatot 4 baromi drága olajradiátorra és tértivevényes ajánlottal elküldte a tulajnak, hogyha másnapra nem lesz nálam fűtés, akkor az ő költségén beszerezzük az olajradiátorokat, és természetesen az átmeneti időre a villanyszámlámat is ő fogja fizetni, és ha a hálózat túlterheléséből valami gond lesz, akkor még a gatyáját is lepereljük róla.
Mondanom sem kell, hogy már másnap a szomszéd keresett telefonon, hogy ne b a s s z a k már ki vele, és a következő napra már újra volt fűtés! Igaz, addigra már csak 15 fok volt a lakásban, és szidtam, mint a bokrot...
Radiátorcsere, és csővágás meg ami ezzel jár, úgy tudom fűtési szezon alatt nem csinálják. Vizet is le kell engedni..
Nem szokás. Épp ezért mert a fűtéskimaradás pár lakót érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!