Nem viszik el a pelust a kukások?
15 hós a fiam, a napi 2 litert kb megissza. Ebből adódik, hogy sokat pisil. Napi 3 teli pelus van+ az éjjeli, illetve a 💩...
Ha ezt kiszámolom, egy pelust kb fél kilóval véve, ez heti minimum 14kg.
110literes kukánk van. A papirt, műanyagot amit lehet külön gyüjtök, megy a szelektívbe, tőlünk 2 házra vannak elhelyezve, így nem akadály. Érelmaradék, zöldség hulladék ami lehet, megy a komposztba.
De így is azért van pár dolog ami a kukába megy a peluson kívül.
Minden héten csak félig van ígyis a kuka.
Ma 3x jártunk úgy, 2 hónapon belül, hogy nem vitték el, mert túl nehéz. Párom 1kézzel viszi ki, én is simán elbírom, pedig nem vagyok valami erős.
Beteleconáltunk a VHG-hoz (ők intézik) azt mondták, hiába fizetem a 110litert, az nem azt jelenti, hogy teli is rakhatom. Max 15kg mehet bele, mert különben nem viszik el...
Az első eset óta a kukások ha úgy ítélik mérleggel lemérik és itthagyják.
Ma pl a szobamérlegre rátettem, 17kg volt, szintén csak félig, és itthagyták.
Az ügyintéző annyit mondott, vegyünk 2 kukát és osszuk el benne.
Nagyon kiakadtam, most a fohyasztóvédőkön gondolkozom, mert ezt a 15kg-t az ég világon sehol nem láttam leírva.
Áprilisban jön a kistesó, akkor már 2 gyerek pelenkája megy bele 🤦♀️🤷♀️
Ti erre mit tudnátok mondani? A mosható pelenka kizárt.
Na ez engem is meglepett. Pár napja írtam, hogy ilyenről még nem is hallottam, erre most olvasom, hogy Bp-en is van erre korlátozás:
""
110 literes űrtartalom
A gyűjtőedényben elhelyezhető háztartási hulladék súlya maximum 20 kg lehet. A gyűjtőtartály nem rendelkezik kerekekkel.
120 literes űrtartalom
A gyűjtőedényben elhelyezhető háztartási hulladék súlya maximum 22 kg lehet. A gyűjtőtartály két kerékkel rendelkezik, ami megkönnyíti a tartály mozgatását. "
20as. Olvass már vissza, írtam, hogy Agárd...
21es, ez durva :o
22 (21-es vagyok)
Nálunk egyszer fordult elő, hogy itthagyták - de akkor nagyon durván telepakoltuk, méghozzá iszonyat mennyiségű gyepből kigereblyézett mohával. Zsákban volt ugyan (nem látszott), de a súlya az durva volt.
Elnézésedért esdeklem a hibámért, hogy nem olvastam el minden egyes kommentet.
Agárdról semmi infó a hulladékkezelő oldalán, ez már önmagában fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!