Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem viszik el a pelust a kukások?

Nem viszik el a pelust a kukások?

Figyelt kérdés

15 hós a fiam, a napi 2 litert kb megissza. Ebből adódik, hogy sokat pisil. Napi 3 teli pelus van+ az éjjeli, illetve a 💩...

Ha ezt kiszámolom, egy pelust kb fél kilóval véve, ez heti minimum 14kg.

110literes kukánk van. A papirt, műanyagot amit lehet külön gyüjtök, megy a szelektívbe, tőlünk 2 házra vannak elhelyezve, így nem akadály. Érelmaradék, zöldség hulladék ami lehet, megy a komposztba.

De így is azért van pár dolog ami a kukába megy a peluson kívül.

Minden héten csak félig van ígyis a kuka.

Ma 3x jártunk úgy, 2 hónapon belül, hogy nem vitték el, mert túl nehéz. Párom 1kézzel viszi ki, én is simán elbírom, pedig nem vagyok valami erős.

Beteleconáltunk a VHG-hoz (ők intézik) azt mondták, hiába fizetem a 110litert, az nem azt jelenti, hogy teli is rakhatom. Max 15kg mehet bele, mert különben nem viszik el...

Az első eset óta a kukások ha úgy ítélik mérleggel lemérik és itthagyják.

Ma pl a szobamérlegre rátettem, 17kg volt, szintén csak félig, és itthagyták.

Az ügyintéző annyit mondott, vegyünk 2 kukát és osszuk el benne.

Nagyon kiakadtam, most a fohyasztóvédőkön gondolkozom, mert ezt a 15kg-t az ég világon sehol nem láttam leírva.

Áprilisban jön a kistesó, akkor már 2 gyerek pelenkája megy bele 🤦‍♀️🤷‍♀️

Ti erre mit tudnátok mondani? A mosható pelenka kizárt.

2020. júl. 24. 16:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
55%

Na ez engem is meglepett. Pár napja írtam, hogy ilyenről még nem is hallottam, erre most olvasom, hogy Bp-en is van erre korlátozás:

""

110 literes űrtartalom

A gyűjtőedényben elhelyezhető háztartási hulladék súlya maximum 20 kg lehet. A gyűjtőtartály nem rendelkezik kerekekkel.

120 literes űrtartalom

A gyűjtőedényben elhelyezhető háztartási hulladék súlya maximum 22 kg lehet. A gyűjtőtartály két kerékkel rendelkezik, ami megkönnyíti a tartály mozgatását. "

[link]

2020. júl. 28. 10:48
 22/25 A kérdező kommentje:

20as. Olvass már vissza, írtam, hogy Agárd...

21es, ez durva :o

2020. júl. 28. 15:01
 23/25 anonim ***** válasza:
25%

22 (21-es vagyok)

Nálunk egyszer fordult elő, hogy itthagyták - de akkor nagyon durván telepakoltuk, méghozzá iszonyat mennyiségű gyepből kigereblyézett mohával. Zsákban volt ugyan (nem látszott), de a súlya az durva volt.

2020. júl. 28. 15:06
 24/25 anonim ***** válasza:
56%

Elnézésedért esdeklem a hibámért, hogy nem olvastam el minden egyes kommentet.

Agárdról semmi infó a hulladékkezelő oldalán, ez már önmagában fura.

2020. júl. 28. 15:15
 25/25 anonim ***** válasza:
hát ja ha 15 kg van a szerződésben az 15 kiló.mondjuk nem értem, hohgy ezek a markos kukás fiúk megéreznek 2kg plusszt?nálunk társasházban 200L es kuka van, nem tudom a sok hülye néha mit tesz bele, de alíg bírom kivinni, pedig kerekes.eddig mindig elvitték a fiúk, nagyon rendesek.bizony vén kappan vagyok már, a régen mikor a faluban még a 70-es években mikor indult a kukás szállítás,és a háztartásban + szemét keletkezett kirakhattuk zsákba a kuka mellé, és mellé tettünk egy üveg bort.-soha nem lopták el a bort és mindíg elvitték a plusszt! ja ez a 70 -es évekbe volt falun!még a levegőnek is más íze volt.ma már a bort is lenyúlnák, a müanyagos cserezsákot lenyúlják.-ez magyarország.
2020. aug. 10. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!