Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem viszik el a pelust a kukások?

Nem viszik el a pelust a kukások?

Figyelt kérdés

15 hós a fiam, a napi 2 litert kb megissza. Ebből adódik, hogy sokat pisil. Napi 3 teli pelus van+ az éjjeli, illetve a 💩...

Ha ezt kiszámolom, egy pelust kb fél kilóval véve, ez heti minimum 14kg.

110literes kukánk van. A papirt, műanyagot amit lehet külön gyüjtök, megy a szelektívbe, tőlünk 2 házra vannak elhelyezve, így nem akadály. Érelmaradék, zöldség hulladék ami lehet, megy a komposztba.

De így is azért van pár dolog ami a kukába megy a peluson kívül.

Minden héten csak félig van ígyis a kuka.

Ma 3x jártunk úgy, 2 hónapon belül, hogy nem vitték el, mert túl nehéz. Párom 1kézzel viszi ki, én is simán elbírom, pedig nem vagyok valami erős.

Beteleconáltunk a VHG-hoz (ők intézik) azt mondták, hiába fizetem a 110litert, az nem azt jelenti, hogy teli is rakhatom. Max 15kg mehet bele, mert különben nem viszik el...

Az első eset óta a kukások ha úgy ítélik mérleggel lemérik és itthagyják.

Ma pl a szobamérlegre rátettem, 17kg volt, szintén csak félig, és itthagyták.

Az ügyintéző annyit mondott, vegyünk 2 kukát és osszuk el benne.

Nagyon kiakadtam, most a fohyasztóvédőkön gondolkozom, mert ezt a 15kg-t az ég világon sehol nem láttam leírva.

Áprilisban jön a kistesó, akkor már 2 gyerek pelenkája megy bele 🤦‍♀️🤷‍♀️

Ti erre mit tudnátok mondani? A mosható pelenka kizárt.

2020. júl. 24. 16:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
60%

Szolgáltatási szerződésben ill az önkormányzati rendeletben mi van?

Melyik cég szàllítja a szemetet?

2020. júl. 24. 17:27
 12/25 A kérdező kommentje:

Átnéztük a szerződést, az ügyintézőt is kértük, hogy mutassa meg, de sehol semmilyen formában ez nem szerepel, ő sem tudta megmutatni. Az első 2 alkalommal telefonálva lett, ma pedig személyesen bementem ügyfélszolgálatukra.

A szoszéd sógora kukás ennél a cégnél, ő is megerősítette, hogy írasban még ezt sosem látta, de ki van adva nekik, hogy max 15kg...

Vagy vegyek a boltba matricát, darabja 800ft. A 15kg fölét tegyem zsákba, ragasszak ilyen matricát rá, és úgy elviszik. Hetente biztos nem fogok +800ftot fizetni, azért az 1-2kg plusszért, mikor a negyed éves díj 5000ft..

Azóta szívóznak amúgy, miota van ez a matrica.

2 éve mikor ideköltöztünk, a felújítás miatt csurdig volt mindig a kuka, akkor ez sose volt baj

2020. júl. 24. 17:30
 13/25 anonim ***** válasza:
79%
Ha nincs a szerződésben, fogyasztóvédelem... vagy írjatok egy ügyvéddel levelet nekik. Vagy mind a kettő.
2020. júl. 24. 17:33
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

A település önkormányzati rendeletében lehet benne. Az agárdi rendelet nem szerepel a honlapjukon ( [link] de pl. Vál esetében ott van az 5. oldalon a 15kg-os határ.

Nézz utána a települési rendeletnek!

2020. júl. 24. 17:54
 15/25 anonim ***** válasza:
59%
Nálunk most elsejétől lesz bevezetve súlyhatár. A szolgáltató azzal indokolta hogy sokan törmelékkel rakják tele a kukákat és ezért vezetik be maximum 20kg-os korlátozást.
2020. júl. 24. 18:11
 16/25 anonim ***** válasza:
52%

Bármilyen nehéz is kuka,az l re van.Különben is az autó hidraulikája emeli fel.Fel kell jelenteni a szolgáltatót.Nem kell itt szerződéseket keresgetni.Az a szemét szállitók túlkapása .

Ők már megmutatták neked az erről szóló rendeletet ?

2020. júl. 24. 18:28
 17/25 A kérdező kommentje:
16-os. Kézzel emelik az összeset....
2020. júl. 24. 18:50
 18/25 anonim ***** válasza:
64%

"Nálunk most elsejétől lesz bevezetve súlyhatár. A szolgáltató azzal indokolta hogy sokan törmelékkel rakják tele a kukákat és ezért vezetik be maximum 20kg-os korlátozást."

Egyoldalúan akkor se változtathatnak szerződést.

Kérdező, ne telefonon meg személyesen próbálj intézkedni, hanem írásban. Fogyasztóvédelem, ÁNTSZ, ilyenek: egy e-mail egyszerre több helyre címezve úgy, hogy kapjon belőle példányt a szolgáltató is.

2020. júl. 24. 20:24
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!!

Az önkormányzatos ismerősömtől érdeklődtem, ő kicsit körbetelefonált, senki nem hallott ilyenről.

Jövőhéten megyek a fogyasztóvédelemhez.

Nem azért fizetem, hogy ne teljesítsék amiért a pénzt kapják...

2020. júl. 24. 20:58
 20/25 anonim ***** válasza:

Ez tök fura, nálunk teljesen természetes és evidens hogy van súlyhatár a kukán, azt hittem mindenhol így van.

Megnéztem a hulladékkezelőt amit írsz, Gyúró, Martonvásár, Pázmánd és Vál is szabályozza a maximum tömeget. Nem ezek közül az egyik településen éltek?

2020. júl. 28. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!