Nem viszik el a pelust a kukások?
15 hós a fiam, a napi 2 litert kb megissza. Ebből adódik, hogy sokat pisil. Napi 3 teli pelus van+ az éjjeli, illetve a 💩...
Ha ezt kiszámolom, egy pelust kb fél kilóval véve, ez heti minimum 14kg.
110literes kukánk van. A papirt, műanyagot amit lehet külön gyüjtök, megy a szelektívbe, tőlünk 2 házra vannak elhelyezve, így nem akadály. Érelmaradék, zöldség hulladék ami lehet, megy a komposztba.
De így is azért van pár dolog ami a kukába megy a peluson kívül.
Minden héten csak félig van ígyis a kuka.
Ma 3x jártunk úgy, 2 hónapon belül, hogy nem vitték el, mert túl nehéz. Párom 1kézzel viszi ki, én is simán elbírom, pedig nem vagyok valami erős.
Beteleconáltunk a VHG-hoz (ők intézik) azt mondták, hiába fizetem a 110litert, az nem azt jelenti, hogy teli is rakhatom. Max 15kg mehet bele, mert különben nem viszik el...
Az első eset óta a kukások ha úgy ítélik mérleggel lemérik és itthagyják.
Ma pl a szobamérlegre rátettem, 17kg volt, szintén csak félig, és itthagyták.
Az ügyintéző annyit mondott, vegyünk 2 kukát és osszuk el benne.
Nagyon kiakadtam, most a fohyasztóvédőkön gondolkozom, mert ezt a 15kg-t az ég világon sehol nem láttam leírva.
Áprilisban jön a kistesó, akkor már 2 gyerek pelenkája megy bele 🤦♀️🤷♀️
Ti erre mit tudnátok mondani? A mosható pelenka kizárt.
Nem tudom merre élsz, vagy ez nálatok hogy megy, de a környékünkön még én se hallottam hasonlót.
Mi az, hogy hiába fizeted a 110 litert nem azt jelenti, hogy telerakhatod?! Ez nonszensz. Szerintem.
Nálunk pl úgy van, hogy a kuka mellé nem tehetünk semmit, mert azt már pluszba nem viszik el. Nyilván ugye csak azt ami belefér a kukába. De ebből soha nem volt probléma, hogy az milyen nehéz, meg hogy mennyire van tele..
Nem tudom, de én nem hiszem, hogy ez így működik, hogy csak simán nem viszik el.
Persze lehet, hogy tévedek és nálatok tényleg így van..
Mindenesetre szerintem telefonálj párat, hogy ez tényleg így van e.
1. Megnézném mi áll a szerződésben.
2. Ha csak 15 kilót visznek el és tudom, hogy 17 kiló, akkor leszedek róla 2 kilót, hogy legalább a többit elvigyék.
3. Tőlünk mindent elvisznek, mert alkalmanként kapnak borravalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!