Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A bio gyapjú mennyire állatbarát?

A bio gyapjú mennyire állatbarát?

Figyelt kérdés
Mint varrónő, szeretnék gyapjúval is dolgozni, de az ismeretlen eredetű, méteráruboltban kapható gyapjú fonalra és szövetre rá se merek nézni,sejtem milyen a háttere... De ha normális, jó körülmények közt tartott állatoktól származna, azt hiszem kipróbálnám. Érdemes? Ismertek márkákat, amik jók? Vagy hagyjam és maradjak a pamutnál?

2020. júl. 1. 19:50
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
51%

Legfeljebb éhenhalsz... puffneki😂😂😂

Fő az elvhűség meg a divathóbort... 😁

2020. júl. 1. 20:03
 2/34 anonim ***** válasza:
89%

Te maradj a pamutnál!

Megjegyzés:

Én úgy tapasztaltam, hogy a birkák kifejezetten megkönnyebbülnek amikor megszabadítják őket a nagy bundától, ... de te tudod!

2020. júl. 1. 21:08
 3/34 A kérdező kommentje:

Hű vagyok az elveimhez. Ezért kérdezem, hogy merhetek-e bio gyapjúhoz nyúlni, esetleg tudtok-e biztosan megbízható "márkát".

Divathóbort? Szerintem semmit nem tudsz arról, amit csinálok, mit támogatok, mit nem és mennyire állok a divat mellett vagy ellen.

Én? Miért pont csak én? Vagy elnézést, ha rosszul értelmezem... Csak azért kérdezem, mert a nagy, állatokkal nem törődő gyárakat nem szeretném semmivel se támogatni. Amik tényleg csak az élőlények maximális kihasználására hajtanak.. Viszont ahol szép életű állatokat gondoznak, megfelelő bánásmóddal, határokkal... Azzal talán tudnék bűntudat nélkül dolgozni... De ha nem, hát nem, nem kell sokáig győzködni.

2020. júl. 1. 21:31
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Semelyik gyár nem tart birkákat. Megnézik a gyapjúkereskedők kínálatát, aztán amelyik árujával és áraival meg vannak elégedve, attól vásárolnak. Nincs lehetőségük azt vizsgálgatni, hogy hogyan tartották azt a birkát, mert egyszerűen nem tudják meg, hogy honnan származik az alapanyag, legfeljebb az országot mondják meg nekik.
2020. júl. 2. 05:27
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

A "bio" nem az állat tartási körülményeire utal.

Én amúgy értelek, de ehhez alaposabb utánajárás kell, egy "bio" plecsni nem jelenti azt hogy az alpesi legelőn boldogan szaladgálnak a barikák.

2020. júl. 2. 07:37
 6/34 anonim ***** válasza:
79%
Én a pulikutyáimat is megnyíratom minden tavasszal és láthatóan kevesebbet szenvednek nyáron, mint a szerencsétlen összefilcesedett szőrű, elhanyagolt társaik. Ezért úgy gondolom, hogy a birkának is áldás, ha leszedik a szőrét, (milyen lehet +38 fokban egy gyapjúkabát?) függetlenül attól, hogy milyen körülmények között tartják. Ez csak enyhít az esetlegesen rossz körülményeiken.
2020. júl. 2. 07:41
 7/34 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, szerintem te valami kapszulában élsz, lilaködös elképzelések alapján...

Az állatvédelmi rendelkezések és a bio minősítés összekeverése olyan, mint Makó és Jeruzsálem...

2020. júl. 2. 08:31
 8/34 A kérdező kommentje:

Elnézést akkor :| csak nem tudtam jobban megfogalmazni, amit tudni akartam.

De ezek szerint száz szónak is egy a vége, jobb tőle távol maradni.

2020. júl. 2. 08:36
 9/34 anonim ***** válasza:
65%

Érdekes, a pamut előállítási háttere nem zavar...??? Furán vagy bekötve, nem mondom....

Az emberek nem érdekesek?

Azok az afrikai szerencsétlenek, akik 40-50 fokban a tűző napon szedik a gyapotot, két fillérért óránként?

Ami utána jön, arról nem is szólva... A kínai hatalmas gyárak, ahol környezetszennyező módon állítják elő a fonalat meg a méterárut - a munkásokat napi 14-16 órát dolgoztatják (sok a gyerekmunkás is), nevetséges bérekért, ami csak az éhenhalás ellen elég....

Vagy amit nem tudsz, az nem fáj????

2020. júl. 2. 08:41
 10/34 A kérdező kommentje:

Dehogynem érdekel. Miért tartjátok jó dolognak ezt a mértékű vehemenciát ebben a topikban? Érdemben nem vezet sokra, tudatlanul ítélkeztek és veszitek el az ember kedvét még az élettől is. Tisztelet a kivételnek, én is csak abból indulok ki, amit látok.

Nagyon ritkán veszek méterárut. Töbnyire turkálóból vásárolok anyagnak valót, amit összefoltozok és azt használom.

Mindig igyekszem a nulláról, vagy legmesszebbről indulni. Két éve már magam festem az anyagokat, természetes szinezékekkel,növényekkel. Mostanában kezdtem el kisérletezni a szövéssel, csalánból készítettem már fonalat, jövőre lent is szeretnék ültetni...

Igyekszem környezettudatos lenni, nem pazarolni, nem szennyezni, régi eljárásokat, hagyományokat fenntartani... Amihez kapcsolódna a gyapjú, mivel ugye minden ebből indult ki szinte.. De ha ez az állatok, és a bolygónk kárára megy manapság, nekem nem kell. Eddig is jó volt nélküle, ez után is jó lesz..

2020. júl. 2. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!