Normális elvileg állatbarát ember részéről olyanokat mondani a macskának, hogy "szétverlek, szétverlek", azért mert kicsit megkarmolta?
Nem nagyot karmolt, csak odakapott. És a szituációban egyértelműen nem a macska volt a hibás. Az említett ember a megismerkedésüktől kezdve a kezét húzogatta a cica előtt játékként, így az rögzült benne, hogy ha a kezét húzza a közelében, akkor játék van, lehet vadulni.
"Vicceskedve" mondja ráadásul, szóval feltételezem, hogy nem tenné meg tényleg... De szeretem a macskát, és rossz hallgatni, hogy poénból veréssel fenyegetik, mintha az állatok verése jó vicc lenne.
3 Hát azért egy macskakarmolás az elég fájdalmas mert a macskáknak kampós a körme aztán meg húsig bele tudnak az emberbe karmolni
Persze, hogy felkapja az ember a vizet a fájdalomra meg a kiserkenő vérre csakhogy ha ő játszott a macskával és provokálta a játékot a kezével akkor ne csodálkozzon, hogy megkarmolja
A macska igy játszik, hogy pofoz és karmol a mancsával
Sokszor a macskák ezt játéknak veszik meg előjön belőlük a vadászösztön is
Szépen kell simogatni őket a fejüket meg a hátukat azt ők is értik és szeretik
Köszönöm, megy mindenkinek a zöld!
Az volt a fura, hogy közvetlenül utána én meg a hasához nyúltam, hogy megvakargassam, még annyi idő se telt el, hogy visszahúzza a körmeit, mégse karmolt, csak dorombolt.
Szóval még csak nem is automatikusan gondolja azt, hogy minden kéz játékból van.
Nehogy egy poénból következtetéseket vonj le...
Az én számból a "kiváglak, te kis rohadék" hangzik el frekventáltan, kedves hangsúllyal.
Ettől még imádom a macskám, sosem bántanám, mindene megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!