A macska tudatában van annak, hogy ő aranyos?
Az előző kérdésembe nagyon sok jó választ kaptam, köszönöm szépen őket, és felpontoztam. Volt az egyik válaszban egy érdekes felvetés - nevezetesen, hogy a macska nemcsak azért tesz ezt-azt, mert macska, és a macskák így élnek, hanem tudatában van valahol, hogy ez aranyos, és ezzel rá lehet venni a gazdit a simogatásra, illetőleg a kajás tálka megtöltésére :)))
Úgy gondoltam, kiírom ezt a felvetést kérdésbe, és a cicagazdik a tapasztalataik alapján bizonyára meg tudják válaszolni, hogy a macska természeténél fogva cukiskodik-e, vagy tudja, hogy ezzel kenyérre lehet kenni a gazdiját :)))
A válaszokat előre is köszönöm, és ezúttal is zöld kézzel jutalmazok!!!
Nincs éntudata, ezért nem.
Ha tükröt teszel elé, azt gondolja, hogy egy másik macska, játszani akar vele, aztán rájön hogy semmit nem tud kezdeni vele.
Ezt nem gondolod komolyan 44%-os, hogy egy állatnak nincsenek érzelmei. És igenis van öntudata.
Kérdező, szerintem azt tudja, hogy hogyan lehet hízelegni úgy, hogy az meghassa a gazdit. Nyilván ez tanult dolog is náluk. De az én cicám sokszor biztos szeretne kevésbé cuki lenni, akkor nem cs*sztetném annyit. :D
Egyszerűen tanult viselkedés.
Ha a macska olyat tesz, ami szerinted cuki, akkor megjutalmazod. Simivel, kajával, akármivel. Egy idő után megtanulja, hogyha ezt a viselkedést csinálja, az jutalom (pl cukin eldobja magát egyenlő simi, édesen nyávogva bújik egyenlő kaja). Ennyi a titok.
Ha azt jutalmaznád hasonló gügyégessel és jutifalival, hogy a kanapét kaparja és a kezedbe harap ha odanyúlsz, akkor ezt művelné folyton.
Azt nem tudom, hogy egyáltalán tudják-e, hogy mi az az "aranyos"
De az én macsekom pontosan tudja, hogy mit kell csinálni, hogy kapjon egy kis kényeztetést :)
Leül, csillogó szemekkel rámnyikkan (nem nyávog, hanem az a cuki kis hang) vagy dob egy hátast, és kitekeredve "integet" a mancsaival.
Ezek alapján szerintem tudja :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! Igen,erre gondoltam én is, hogy van esze, és pavlovi reflex alapján kitanulja, hogy melyik viselkedés az, amit a gazdi megjutalmaz :)))) vagyis megéri aranyosnak lenni, cukiskodni :D ravasz kis jószág a macsek, de hát ezért szeretjük :)))))))))))))))
4. válaszadó :) hogy vigasztal meg a pici cicád, ha szomorú vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!