Mire lehet számítani karantén idején?
Azért kérdezem, én jelenleg Budapesten élek. Az elmúlt időszakban egy teljesen másik betegség miatt egyébként is itthon kellett maradnom, így elméletileg nem vagyok fertőzött (de biztosan nem tudhatom, mert bevásárolni ugyanúgy el kellett mennem, és hát tudjátok mi megy ott).
Az érdekelne, hogy ha mondjuk Budapestre, mint a vírus gócpontjára karantént szabnak ki, haza tudnék-e utazni, ha baj lenne otthon? (Édesanyám idősebb, öcsém asztmás, nem a legjobb párosítás a koronavírus idejére.)
Azért kérdezem, mert számítok itt is az egészségügy megroppanására, és ha nem lenne más, aki segíthetne nekik, szeretnék hazaszaladni.
Most azon hezitálok, hogy intézkedjek-e még most (azt sem tudom, hogy lehet... szabadság, táppénz, bármi egyéb?), vagy inkább maradjak. (Mert ha esetleg mégis én vinném le a betegséget, azt soha nem bocsátanám meg magamnak.)
Nem tudom, ti mit csináltok, hogy készültök fel erre?
MOST míg szabad mozgásod van döntsd el, hogy hol akarsz dekkolni és menj oda!
Ha a szülői háznál, akkor igyekezz 2 hétig maszkban mászkálni otthon és lehetőleg nem közel kerülni a szeretteidhez, sűrű szellőztetés mellett. Így remélhetőleg nem lesz gond!
3-as vagyok
Ugye itt mindenki tisztában van vele, hogy ezek a boltban/gyógyszertárban kapható maszkok nem a viselőjének biztosítanak védelmet, hanem a viselője nem terjeszt vírust?
A műtőben az orvosok sem azért viselik, hogy ők ne kapják el a vakbélgyulladást, vagy a gerincsérvet,(szarkazmus!) hanem hogy ŐK NE fertőzzék a műtöttet.
Ezért javasoltam a Kérdezőnek, hogyha félti a szeretteit, otthon 2 hétig (lappangási idő) legyen maszkban.
Nem nekem kell hinni, vagy nem hinni, mindenkinek módjában áll utánaolvasni a neten. Persze én is tisztában vagyok vele, hogy a nagy maszkfelvásárlási lázban a 99%-nak nem az embertársai védelme volt a szempontja, de ezt benézték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!