Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ugye számítani fog a redőny?

Ugye számítani fog a redőny?

Figyelt kérdés
Családi ház nyugatra néző nagy ablakait kellene redőnyözni. Csak azért félek, mert van itthon egy csomó bambuszroló, valamelyiket duplán raktam fel, közötte fehér pléddel, természetesen kívülre, s ahogy az ablakhoz álltam érződött a forróság, nem mondom, hogy nem ér semmit, de késő délutánra igencsak meleg lesz az egyik szoba így is. Éjszaka jól kiszellőzik, tehát szigetelési probléma nincsen. Ugye redőny ennél többet fog érni? Mert ha nem inkább nem ruházok be rá.
2019. jún. 12. 23:49
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kora délután egyébként tök hűvös van a nyugati szobákban is, pedig éri a Nap a tetőt rendesen, ami déli oldalra néz.
2019. jún. 13. 00:02
 2/12 anonim ***** válasza:
A forróság az forróság. Sajnos a meleg a redőnytől függetlenül megmarad. Viszont nálunk a nappaliban (déli és nyugati ablakai vannak) Nyáron mindig 3/4-ig lehúzzuk, így nyitott ablaknál jól jár a levegő. Nekünk műanyag redőnyünk van, nem érezetem, hogy tolná be a meleget. Meg egy kis ventillátorral lehet javítani a helyzeten. Szerintem jó dolog, de csodat ne várj tőle!
2019. jún. 13. 03:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Éjszaka folyamán beengedett levegő sokáig megmarad bent, de amikor kezd a nap délután tűzni, hirtelen pokollá válik a szoba. Gondolom azért a redőny ezen segítene. Kereszthuzat minden éjszaka alap.
2019. jún. 13. 03:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Ha az ablakon nem tűzne be a nap már jó lenne. Avval mondjuk tisztában vagyok, hogy hőhullám ellen nincs mit tenni, de ha ez a redőny mérsékelni tudná valamennyire, illetve tudnám az állandó kb 25-26 fokot tartani, s nem lenne délután ebből rögtön 30 már elégedett lennék.
2019. jún. 13. 03:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a választ! 😁
2019. jún. 13. 03:27
 6/12 mindentudó99 ***** válasza:
Így ahogy írják jó a redőny. De tartós kánikulában csak a klíma ad megnyugtató megoldást. Szerintem inkább abba ruházz be. Egy jó klímának minimális a fogyasztása júni júli agusztus összesen nem fogyaszt el nekem egy tizes áramot. Hisz álltalában nem megy mindíg hisz kánikula sincs 3 hónapig egyfolytában
2019. jún. 13. 04:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Amennyiben direktbe èri a nap a falat át tudja melegíteni gyorsan. Ez ellen árnyèkolás jó(eresztúlnyúlás). A redőny mindenkèp jó, de biztosan azèrt lesz forró az üveg, mert direktbe èri a nap a rolókat.
2019. jún. 13. 07:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Számítani fog és tudatos redőny és ablakhasználattal még jobb az eredmény. Nekem nincs klímám, nem is lesz, de viszonylag elviselhető hőfokon tudom tartani a lakást. Ahonnan süt a nap, azon az oldalon csutkára lehúzom a redőnyt és becsukom az ablakot. Csak akkor szellőztetek, ha a külső hőmérséklet alacsonyabb, mint a belső. Ha kint 30-32 fok van, bent 25-26-ot tudok tartani úgy, hogy a házunk nincs leszigetelve.
2019. jún. 13. 10:38
 9/12 anonim ***** válasza:

Én tükörfóliát tennék.

Ezeknél van valamilyen próbacsomag is.

[link]

2019. jún. 13. 12:04
 10/12 A kérdező kommentje:
Amúgy van klimám is, de mindig maxon kénytelen menni délután (15nm-re 3.5 kw-os), ezzel is rontva az alvásomat éjszakázás előtt. Meg így élettartama is kevesebb lesz. De gondolkodom a kihúzható napellenzőn is pluszba, akkor nem érné közvetlen az ablakot a forróság.
2019. jún. 13. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!