Egy esetleges vesztegzár, karantén esetén milyen korlátozásokra kellene számítani?
"Akkor ki sem mozdulhatna otthonról?"
De igen (esetleg lenne lezárt terület, nem valószínű), mehetne boltba (lehet ez is korlátozva) és persze egyesek mennének dolgozni.
"Vagy igazolni kéne hogy hová megy?"
Előfordulhat.
"Lehetne-e menni orvoshoz"
Igen, vagy a doki menne házhoz.
"boltba"
Igen.
"moziba"
Mozi, közösségi programok, iskola, pláza tuti zárva lenne.
Közösségi közlekedés szinte biztos korlátozva.
Maga a karantén a lezárt körzetbe és onnan történő utazásra vonatkozna.
A lezárt körzeten belül viszonylag normális (irányított) kereteken belül folyna az élet.
Kimehetsz Kínában a boltok nyitva voltak (legalábbis pár képen) illetve ellátmányt vittek az embereknek.
Igazából ha már karantén van akkor lehet okosan játszani a készleteiddel, illetve vegyvédelmi ruhában kimenni a "terepre" beszerzőkörútra.
A legveszélyesebb pár hét most jön, amikor még szabadon mászkál mindenki maszk nélkül. Emberek röhögve jönnek haza a fertőzött országokból, semmi ellenőrzés, semmi karantén.
Tudom mert pár kollégám külföldön van, és többen most térnek haza különféle fertőzött országokból. Valószínűleg ugyan úgy bejönnek dolgozni :( mert épp tünetmentesek
... szóval kb most kéne bevezetni egy országos karantént, lezárni a határokat, reptereket és teljes kijárási tilalom. Akkor meg lehetne úszni a járványt.
Így csak tűzoltás lesz már.
Reméljük minimál szinten felkészültek és pl a szállítmányok eljutnak majd a boltokba, vagy ételcsomagok az idősekhez.
Ne parázz. Szerintem fog jönni élelem.
Majd a hadsereg oszt. 😃
"Lehetne-e menni orvoshoz"
Igen, vagy a doki menne házhoz.
Ezt a hülyeséget :D akkora a háziorvos hiány, hogy sok településen nincs is ilyen szolgáltatás, majd pont be fognak tudni vállalni extra viziteket, nem? :D
"Ezt a hülyeséget"
Mert szerinted hogyan oldanák meg?
Kicsit iróniából írtam... remélem átjött.
Nehezen tudom elképzelni, hogy van bármilyen mozgósítható haderő, ami értelmes ellátást biztosítana. Ahogy a kínaiakn dobálják le a kocsikról az élelmiszercsomagokat a karanténban...
Itt ez elég irreális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!